-->

Thursday, August 11, 2022

author photo

Drama Dia Bukan Bidadari  Episod 7 & Episod 8 : Drama Baru Adaptasi novel karya Myra Ameer dengan judul Dia Bukan Bidadari. Drama Dia Bukan Bidadari, mulai bersiaran di Slot Widuri TV1 mulai 01 Ogos 2022.

Drama Dia Bukan Bidadari terajui gandingan pelakon Mona Allen, Fadlan Hazim dan Keith Foo sebagai tunjang utama. 


Tonton Online Drama Dia Bukan Bidadari Episod 1 - Episod 26 (Akhir) | RTMKlik
Dia Bukan Bidadari
https://rtmklik.rtm.gov.my/

Untuk memudahkan korang menonton boleh muatturun aplikasi RTMKlik download link
https://play.google.com/store/apps/details?id=my.gov.rtm.mobile

Sinopsis Drama Dia Bukan Bidadari

“Aku nak kahwin dengan anak orang kaya dan hidup senang.”

Itulah cita-citanya sejak dia berusia dua belas tahun lagi. Zulaika menganggap cita-cita itu impian gila tetapi tidak bagi Nur Jannah Zahra. Demi mengejar apa yang diimpikan, setiap pesanan orang tuanya, langsung dibuang ke tepi.

Berbekalkan rupa paras yang cantik, penampilan menarik dan gaya yang sedikit menggoda, memikat lelaki kaya bukan perkara yang susah baginya. Tetapi ada syaratnya, boleh berjumpa, membeli-belah berdua dan makan bersama tetapi tidak boleh menyentuhnya. Sesiapa yang sudi ‘you are welcome’ tetapi kepada yang terlebih aksi dia akan mengucapkan “good bye”.

Tetapi itu tidak lama apabila jiwa kental Nur Jannah mula goyah ketika mata tertala kepada pemilik nama Syed Azrai Mikael Tan Sri Syed Jalal.

Sayangnya ketika benih cinta baru hendak bermula, skandal lama datang membuat onar. Akibat satu peristiwa yang tidak diduga, Syed Azrai nekad mengupah sahabat baiknya, Fareez Azeem sebagai ‘driver cum bodyguard’ untuk pujaan hati. Bermula dari detik itulah hidup Nur Jannah jadi huru-hara dek mulut Fareez yang dianggapnya puaka.

“Tak kelas langsung ada driver tapi bawak Perodua Myvi aje!” – Nur Jannah

“Weiii! kereta aku ni belum habis bayar lagi tau. Kalau tertanggal pintu tu siapa nak bertanggungjawab? Nak mintak duit kau pun aku kesian.” – Fareez

Kisah cinta yang disangka seindah kisah Cinderella itu rupanya tak seperti yang dibayangkan. Pelamin indah yang diangankan tiba-tiba musnah dilanda petir. Ketika kebenaran terungkai dan ketika hati sedang terluka kecewa, tiba-tiba muncul seorang lelaki lain di dalam hidupnya.

“I masih cintakan you.” – Syed Azrai

“Saya sayangkan awak, Jannah.” – Fareez Azeem

“Ikut saya demi Nini.” – Azad Bakri
 

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post