-->

Saturday, May 14, 2022

author photo

Filem Seram KKN Di Desa Penari & Sinopsis : Filem Seram baru yang hangat diperkata berjudul KKN  Di Desa Penari . 

KKN Di Desa Penari merupakan filem seram Indonesia baru baru sahaja ditayangkan tahun 2022. 

Filem seram ini diarahkan  oleh Awi Suryadi. Menurut sumber Filem Seram KKN Di Desa Penari ini  diadaptasi dari cerita viral oleh SimpleMan. 

Filem Seram KKN Di Desa Penari ini diterajui oleh gandingan Tissa BianiAdinda ThomasAchmad MegantaraAghniny HaqueCalvin JeremyFajar Nugraha, dan Kiki Narendra.

Filem Seram KKN di Desa Penari  telah dua kali dijadualkan tayang di bioskop Indonesia iaitu pada 19 Mac 2020 dan 24 Februari 2022. Akan tetapi keduanya dibatalkan kerana pandemi Covid-19

Tarikh Baru Filem KKN Di Desa Kenari mulai siar 30 April 2022.Sinopsis Filem KKN Di Desa Kenari

Enam pelajar yang menjalankan KKN di kampung terpencil, Nur, Widya, Ayu, Bima, Anton, dan Wahyu tidak pernah menyangka kampung yang mereka pilih bukan kampung biasa. 


Pak Prabu, ketua kampung, memberi amaran kepada mereka supaya tidak melintasi pintu pagar larangan itu. Satu persatu mereka mula merasai keanehan kampung itu. 


Bima mula berubah sikap dan program KKN mereka berantakan. Nampaknya, penduduk ajaib kampung itu tidak menyukai mereka. Nur akhirnya mendapati fakta bahawa salah seorang daripada mereka telah melanggar peraturan yang paling mematikan di kampung itu. 


Keganasan penari misteri itu semakin menyeramkan. Mereka meminta bantuan daripada Mbah Buyut yang merupakan bomoh tempatan. Malangnya, mereka dalam bahaya tidak dapat pulang dengan selamat dari kampung yang dikenali sebagai kampung penari.

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post