-->

Wednesday, January 19, 2022

author photo

Drama Shakira Episod 11 - Gandingan Janna Nick & Shukri Yahaya - Slot Akasia : Drama Shakira drama terbaru arahan Idora Abdul Rahman yang bersiar menerusi Slot Akasia TV3. Menampilkan gandingan Janna NickShukri Yahaya dan Khai Bahar sebagai terajui utamaDrama Shakira memulakan tayangan perdana di Slot AkasiaTV3 pada 5 Januari 2022 bagi menggantikan Drama Kisah Cinta KitaTonton Online Drama Shakira Episod 1 - Episod 28 (Akhir) - https://www.iq.com/play/qceoy1zl6p?&lang=ms_my&sh_pltf=4


Senarai pelakon Drama Shakira

  • Janna Nick sebagai Shakira
  • Shukri Yahaya sebagai Amir
  • Khai Bahar sebagai Irdi
  • Nada Nursyuhada sebagai Hanisah
  • Marissa Yasmin sebagai Makcik Aida
  • Wan Raja sebagai Zakuan
  • Syerinie Myra sebagai Anita


Sinopsis Drama Shakira 

Kehidupan Shakira (Janna Nick) dan Hanisah (Nada Nursyuhada) bukan mudah sejak dari kecil. Dua beradik yatim piatu menumpang teduh di rumah Makcik Aida (Marisa Yasmin), adik tiri arwah ibu mereka yang tamak, pentingkan diri sendiri dan sanggup buat apa saja demi mendapatkan harta peninggalan arwah ibu bapa mereka.


Selepas Hanisah tamat pengajian dan baru mula bekerja, dia telah bercinta dengan Zakuan (Wan Raja). Walaupun hanya dua bulan berkenalan, Hanisah telah berkahwin dengan Zakuan atas rancangan Makcik Aida. Makcik Aida mempergunakan Zakuan yang juga anak saudaranya memujuk Hanisah menyerahkan duit simpanan yang sepatutnya diguna untuk biayai pengajian Shakira di universiti kepada Zakuan.


Apabila Shakira mendapat tahu duit itu telah dijadikan modal perniagaan Zakuan, dia mula menjadi buskers untuk membiayai yurannya. Zakuan terjerumus dengan kegiatan berjudi dan berhutang keliling pinggang. Sejak itu, Hanisah mula mengalami gangguan mental. Shakira terpaksa berhenti belajar dari kolej dan menjadi buskers sepenuh masa dengan kumpulan Busker Cinta Hati yang diketuai oleh Irdi (Khai Bahar).


Satu hari, Shakira ditawarkan untuk menyanyi bersama-sama live band di sebuah resort baharu. Irdi menyokong keputusan Shakira. Dalam diam, Irdi menyukai Shakira tapi dia tidak mampu meluahkan isi hatinya. Irdi masih dibelunggui rasa bersalah atas kematian arwah isterinya.


Dalam diam, Shakira juga semakin rapat dengan Amir (Shukri Yahaya). Amir seorang lelaki yang nampak serius tetapi berubah menjadi ceria setelah berkenalan dengan Shakira. Dia bekerja sebagai seorang arkitek di syarikat sendiri. Empat tahun yang lalu, Amir patah hati setelah ditinggalkan oleh tunangnya, Anita. Pada mulanya, Amir tidak menyukai pemuzik jalanan kerana benci akan abang iparnya, Irdi. Demi Shakira, Amir mula mengubah pandangannya itu.

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post