-->

Sunday, December 5, 2021

author photo

Drama Jangan Ganggu Jodohku Episod 1 - Episod 24 (Episod Akhir) -  Karya Umie Nadzimah Lakonan Shaza Bae&  Yusuf Bahrin : Drama baru yang akan siar menerusi Slot MegaDrama Astro Ria. Mengisahkan seorang gadis yang diganggu saka nenek saudaranya. Lakonan Shaza Bae dan Yusuf Bahrin sebagai terajui utama. Drama Jangan Ganggu Jodohku akan bersiaran 24 episod penuh dan siar pada 29 November 2021.
Tonton Drama Jangan Ganggu Jodohku Episod 1 - Episod 4 

  • Drama Jangan Ganggu Jodohku Episod 1- - https://youtu.be/eFdE4bYKK0c

  • Drama Jangan Ganggu Jodohku Episod 2 - https://youtu.be/xQ1wghJfAKs

  • Drama Jangan Ganggu Jodohku Episod 3 - https://youtu.be/E7CC20QbTpo

  • Drama Jangan Ganggu Jodohku Episod 4 - https://youtu.be/etpMhdKvovYSinopsis Drama Jangan Ganggu Jodohku 

Kisah saka yang menghantui hidup Aliza dan Imran. Aliza dirundung sumpahan akan disusahkan usaha berkahwin selagi dia tidak mewarisi saka dari keturunan nenek saudaranya. Aliza boleh berinteraksi dengan makhluk di alam lain dan rapat dengan jin Abu sejak kecil lagi. Aliza jatuh cinta pada Doktor Imran yang mana tidak disukai oleh Abu.


Doktor Imran seorang yang bermikiran moden, kerek, sombong, riak dengan ilmu perubatannya. Imran tidak percaya dengan hal mistik tetapi selepas diganggu oleh saka Makcik Lempeng dia mula berubah menjadi seorang warak. Pada mulanya Imran tidak suka pada Aliza namun selepas berubah dia mula mencintai Aliza dan cuba mempertahankan cintanya pada Aliza agar tidak diganggu oleh Abu.

Sinopsis Novel Jangan Ganggu Jodohku Karya Umie Nadzimah

Aliza tak pernah suka pada mana-mana lelaki walaupun tak putus-putus orang datang meminang. Jauh dalam sudut hati, dia juga seperti gadis-gadis lain, ada keinginan untuk punya pasangan dan berumah tangga. Namun, setiap kali hal kahwin disebut, emosinya akan berkecamuk dan jatuh sakit. Dan penyakitnya pula sangat aneh!

Entah macam mana, Aliza boleh jatuh cinta sakan pada Imran dan berkobar-kobar hendak berkahwin dengan lelaki pujaannya itu. Pelbagai cara dia cuba untuk memikat Imran supaya memberi perhatian kepadanya, walaupun penyakit anehnya semakin menjadi-jadi setiap kali dia cuba mendekati Imran.

Sayang sekali, cinta Aliza dipandang sepi. Malah Imran membalas dengan hinaan dan herdikan. Imran menuduh penyakit Aliza tak masuk akal dan Aliza sekadar berpura-pura untuk mengambil kesempatan terhadap keluarganya. Aliza dikatakan sakit mental!

“Tak sedar diri sungguh perempuan kampung tu, berani nak tackle I! Rumah dia tak ada cermin ke untuk cermin diri sendiri?” - Imran.

Sombong, berlagak, bajet bagus, poyo dan ego, gelaran yang sinonim dengan Imran. Mentang-mentang la tunangnya orang bandar. Lawa dan pandai pula tu.

Siapa sangka, wanita yang disayangi pergi meninggalkan dia ketika dia ditimpa musibah? Dan siapa sangka hatinya terbuka untuk mengahwini Aliza? Tapi, Aliza tiba-tiba tidak mahu berkahwin dengan pujaan hatinya itu.

“Aku tak nak kahwin dengan Doktor Imran! Dia tak segak, badan busuk, senyum macam badut… Gatal, miang!” - Aliza.

Tak sudah-sudah Imran yang sudah berubah menjadi lelaki baik itu dikutuk dan dimaki. Calang-calang orang, sudah lama angkat kaki. Namun, Imran tetap bersabar. Penyakit Aliza mesti dirawat. Itu tekad Imran.

Apa sebenarnya penyakit aneh yang dialami Aliza sehingga dia seolah-olah disumpah tidak boleh berkahwin? Setelah mengharungi pelbagai halangan, berjayakah Imran menikahi dan mengubati penyakit Aliza?

Temui jawapannya di dalam naskhah JANGAN GANGGU JODOHKU!

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post