-->

Monday, July 26, 2021

author photo

Minggu Akhir Drama Ayahanda Episod 10 - Episod 13 (Episod Akhir) Slot Lestary Lakonan Jalil Hamid, Fauziah Ahmad Daud, Fikry Ibrahim & Noorkhiriah : Slot Lestary terbaru berjudul  Ayahanda. Drama adaptasi novel karya Azizi Haji Abdullah akan disiarkan di slot Lestary TV3. 

Diarahkan oleh Dato Ahmad Tamimi Siregar dan menampilkan gandingan Jalil Hamid, Fauziah Ahmad Daud, Fikry Ibrahim, Noorkhiriah dan ramai lagi.

Drama Ayahanda mulai siar malam ini 10 Julai 2021 bagi menggantikan drama Budak Tebing 2. Bersiaran setiap hari Rabu hingga Jumaat di saluran tv3. 


JUDUL : AYAHANDA
EPISOD : 13 Episod
TARIKH TAYANGAN : 10.07.2021
WAKTU SIARAN : Rabu-Jumaat, 9:00 malam
SIARAN TV : Slot Lestary TV3
PENULIS NOVEL : Azizi Haji Abdullah


WATAK PELAKON 
Jalil Hamid sebagai Haji Abdullah
Fauziah Ahmad Daud sebagai Noriah
Fikry Ibrahim sebagai Aziz
Noorkhiriah sebagai Halimah
Shahz Jaszle sebagai Ramli
Hairi Safwan sebagai Ahmad
Sherry Ibrahim sebagai Aishah
Mimi Ernida sebagai RahayuTonton Drama Ayahanda Episod 1 - Episod 13 (Episod Akhir)  ➡️ Disney+ Hotstar! https://www.hotstar.com/my/1260064734 

Disney + Hoststar! Aplikasi berbayar. 


Sinopsis Drama Ayahanda - Slot Lestary TV3

Drama Ayahanda mengisahkan  kehidupan Haji Abdullah (Jalil Hamid) yang kesunyian dan terabai setelah kematian isteri tersayang, Noriah (Fauziah Ahmad Daud).

Konflik bermula apabila anak meminta Haji Abdullah meletakkan semua jawatannya kerana faktor usia dan kesihatan namun tidak dipersetujui olehnya. 

Selain itu, kebanyakan penduduk kampung juga merasakan Haji Abdullah tidak lagi relevan kerana kaedah pengajaran dan kitabnya yang dianggap lapuk.

Jangan ketinggalan menyaksikan Ayahanda mulai 10 Julai ini setiap Rabu hingga Sabtu, jam 9 malam di slot Lestary TV3.

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post