-->

Tuesday, July 27, 2021

author photo

Drama Mata Ketiga Episod 1 & Episod 2 Lakonan Hafeez Mikail & Isyariana : Ulangsiar Drama Mata Ketiga di saluran tv3 mulai 22 Julai 2021 jam 10.30 malam. Drama bergenrekan seram ini akan tayang setiap Isnin hingga Khamis. Drama Mata Ketiga gandingan pelakon Hafeez Mikail dan Isyariana sebagai tunggak utama. 


Sebelum ini Drama Mata Ketiga hanya bersiaran di tonton.com.myTonton Drama Mata Ketiga Episod 1 - Episod 10 (Akhir)


Mata Ketiga Episod 1
Mata Ketiga Episod 2 - https://youtu.be/UqMsOcM-554

Sinopsis Drama Mata Ketiga : 

Mengisahkan tentang Faizul, seorang pelajar universiti tempatan yang dikurniakan dengan anugerah istimewa. Faizul mempunyai deria ke-enam yang mampu melihat melebihi pancaindera manusia biasa.

Pengembaraan bermula apabila Faizul bersama 4 sahabat baiknya menyertai ekspedisi ke hutan yang diketuai Profesor Mazlan.

Faizul yang lebih arif di dalam ilmu hutan menasihati rakan-rakannya untuk mematuhi pantang larang ketika berada di dalam hutan. Malangnya, nasihat itu tidak diendahkan dan menjadi lebih teruk apabila Farah dirasuk. Semenjak kejadian itu, Faizul cuba mencari kebenaran mengenai mata ketiga beliau.

Dalam mencari kebenaran mengenai susur galurnya, pelbagai peristiwa pelik berlaku. Walau bagaimanapun, perkara tersebut tidak mematahkan semangatnya, malahan menyebabkan Faizul semakin taksub. Faizul yang mula mengasingkan diri juga tanpa sedar telah membahayakan nyawa orang disekeliling.

Adakah Faizul tetap meneruskan pencarian mengenai dirinya setelah ditimpa pelbagai musibah? Mampukah Faizul bertahan dengan semua cabaran yang ternyata menguji setiap langkahnya?

Sinopsis kredit sumber : https://www.budiey.com/


Drama Mata Ketiga Episod 1


Tengah malam, Faizul berasa gelisah dengan nafasnya seperti terperangkap. Dia membuka matanya perlahan-lahan dan melihat sosok badanberbulu hitam seperti menghimpitnya dan matanya merah. Faizul cuba bangkit dan membuka lampu. Tetapi dia hanya melihat sekumpulan asap hitam yang menipis. Keesokan harinya, Faizul dan rakan-rakannya memulakan pengembaraan mereka di dalam hutan. Malam itu Farah mula bersilat dan menyanyi lagu bunga tanjung dan menari seperti kerasukan. Hanya Faizul shaja yang memahami keadaan ini, orang bunian bernama Inang Kembang Kemboja mahu Farah dan rakan-rakan Faizul yang lain memulangkan barang-barang hutan yang mereka ambil. Hampir setiap hari Faizul diganggu oleh makhluk halus dan kerana itu dia cuba mencari tahu akan keistimewaan mata ketiganya. Adakah ini anugerah atau beban yang perlu ditanggungnya?

 

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post