-->

Thursday, June 10, 2021

author photo

Drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis Gandingan Nafiz Muaz & Uqasha Senrose : DramaVaganza, terbaru yang menampilkan gandingan Nafiz Muaz dan Uqasha Senrose sebagai tunggak utama. Bersiaran mulai 24 Disember 2019 jam 7.00 malam di astro Ria dan Astro Ria HD. 


Sejak Drama Rindu Awak Separuh Nyawa ditayangkan, nama pelakon Uqasha Senrose mula menjadi carian peminat. Malahan drama yang dilakonkan oleh Uqasha Senrose makin menaik ranking. 

Drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis adalah salah satu drama yang menampilkan beliau sebagai pelakon utama. 
Drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis - 24 episod penuh

Tonton Full Episod Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis

Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis Episode 1Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis Episode 2


Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis Episode 3


Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis Episode 4


Sinopsis Drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis - Kisah cinta pandang pertama Kris Al-Hadi (Nafiz Muaz) dengan gadis yang sedang menanti hari perbicaraan. Salsabila (Uqasha Senrose) telah dituduh pecah amanah dan ditahan dipenjara. Kris telah membantunya dan mereka mula saling jatuh cinta.
Namun kedatangan Yasmin (Elly Mazlein), tunang kepada abangnya, Khairyl (Yusuf Bahrin) yang selalu cuba mengodanya telah menyusahkannya. Kris telah dipaksa berkahwin dengan Yasmin oleh ayahnya kerana salah faham. Kris yang tidak bersetuju telah memaksa ayahnya membuat perancangan lain.
Pada hari perkahwinan yang sama dengan abangya, Kris dan Salsabila rasa tertipu apabila nama Salsabila disebut ketika ijab kabul dengan Khairyl. Kris kecewa dan menghilangkan diri. Kehilangan Kris membuatkan Salsabila dan ayahnya menanggung sengsara.


Sinopsis Novel Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis

Cinta? Dia datang tanpa diundang, dan perginya juga tanpa dipinta. Di mana sahaja cinta itu hadir, waktu dan ketikanya tidak pernah menjadi halangan. Begitu juga dengan cinta pandang pertama Kris Al-Hadi. Cintanya berputik saat terpandang gadis berpakaian penjara. Comel dan anggun. Tapi sayang, cik gadis yang diminati sedang menanti hari perbicaraan.

“Saya nak awak tahu, dari hari pertama saya lihat awak dengan pakaian penjara, hati saya sudah terdetik untuk ambil awak sebagai isteri. Saya sayangkan awak.”~ Kris Al-Hadi
“Kalau awak betul-betul sayangkan saya, buktikan rasa sayang awak tu pada saya.”~ Salsabila

Yang menjadi masalah, gadis tersebut terhumban ke penjara kerana perbuatan manusia yang iri hati. Mujur ada dia yang sudi menjadi hero dan penyelamat. Dan kerana sikap gentleman tersebut, ada cinta lain datang dan mendekat. Tapi sayang, cinta itu cinta terlarang. Mana mungkin untuk dia menyambut cinta dari kekasih abang sendiri. Kerja gila namanya!

“Kalau you tak sihat.. biar I temankan you! I jaga you, dan you pula jaga I.” ~ Yasmin
“I cari pekerja untuk jaga akaun syarikat, bukan jaga I. Please, jauh sikit! I tak selesa, I panas.”~Kris Al-Hadi

Kerana cinta terlarang, ada yang menjadi korban. Hendak tak hendak, majlis perkahwinan yang diatur harus diteruskan dan hanya pengantinnya sahaja yang terpaksa ditukar ganti tanpa pengetahuan sesiapa.

“Jantan tak guna! Dengan tunang aku jugak kau nak buat perangai tak senonoh!”~Khairyl
“Sumpah demi Allah, aku tak buat semua tu!”~Kris

Kris mencintai si gadis bernama Salsabila, apa pun terjadi Yasmin bukan pilihan hatinya. Sudahnya, pengantin lelaki terpaksa membuat pilihan yang dirasakan terlalu payah untuk diputuskan. Antara dua gadis, Salsabila dan juga Yasmin, siapakan yang bakal dipilih? Dan antara dua pengantin lelaki, Khairyl dan juga Kris, yang mana satukah menjadi pilihan cik gadis yang indah dengan busana pengantinnya.

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post