-->

Wednesday, June 23, 2021

author photo

Drama Adellea Sofea Episod 1 - Episod 28 (Episod Akhir) (Slot Akasia) Lakonan Mira Filzah & Ungku Ismail Aziz : Drama terbaru yang akan bersiaran menerusi Slot Akasia TV3. Gandingan Mira Filzah dan Ungku Ismail Aziz. Drama Adellea Sofea ini telahpun diulangsiar pada jam 6.00 petang setiap Isnin hinggga Khamis


Drama Adellea Sofea (Slot Akasia) menampilkan pelakon lain. Antaranya 
  • Fizo Omar
  • Jasmine Suraya Chin
  • Bella Dally
  • Roy Azman
  • Fazlina Ahmad Daud
Drama Adellea Sofea (Slot Akasia) bukan drama adaptasi novel. 


Drama Adellea Sofea (Slot Akasia)
Skrip : Nieza Nahar
Arahan : Sharulezad Mohameddin
Pelakon Utama : Mira Filzah & Ungku Ismail Aziz
Jumlah Episod Penuh : 28 Episode
Bersiaran : Disember 2019Sinopsis Drama Adellea Sofea : 

Adellea Sofea mengisahkan seorang gadis baik dan solehah yang kemudiannya bertemu dan jatuh cinta dengan sorang jejaka bernama Firdaus. Lelaki yang dianggap akan memberikan 1001 kebahagian dan memanisan dalam hidupnya.

Mereka kemudian berkahwin dan bahagia. Namun segalanya berubah apabila rahsia yang disimpan oleh Firdaus selama ini terbongkar. Firdaus rupa-rupanya seorang penagih dadah.

Kehidupan Adellea Sofea bagai dipanah petir dan serba serbi tidak kena. Rumahtangga yang bahagia mula berantakan. Kemuncaknya Firdaus ditangkap dan didakwa atas tuduhan cubaan membunuh isterinya sendiri, Adellea Sofea.

Mampukan cinta Adellea Sofea bertahan untuk sang suami? Dan mampuhkah Firdaus berubah demi cinta sang isteri? Benarkah Firdaus itu cuba membunuh Adellea atau sebab lain?Tonton Adellea Sofea Full Episod ( Episod 1 - Episod 28 (Akhir)  ➡️ https://youtube.com/playlist?list=PLaXOt0nSNIubMoA5dYBUKWGX86j5XZF7YThis post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post