-->

Thursday, January 14, 2021

author photo

Drama Bougainvillea Episod 12 : SLOT SAMARINDA TV3 : Drama terbaru yang akan siar di tv3 menerusi slot samarinda. Drama ini adalah drama yang akan ganti drama MISTERI MONA. 

Drama berjudul BOUGAINVILLEA ini pastikan akan menampilkan gandingan  Kusyairy, Intan Ladyana dan Nora Danish sebagai pelakon utama. 

Tarikh mulai siar pada 28 Disember 2020 akan datang.DRAMA BOUGAINVILLEA EPISOD 1 - EPISOD 15 (EPISOD AKHIR) 👉👉https://www.iq.com/play/1pm7wfb2p1t?&lang=ms_my&sh_pltf=4

Live Drama Bougainvillea Episod 1 hingga Episod 15 (Episod Akhir) boleh ditonton menerusi link ini👉 https://www.xtra.com.my/live-tv👉 Bougainvillea Episod 9 - https://t.me/DramatelemovieChannel/177👉 Bougainvillea Episod 10 - https://t.me/DramatelemovieChannel/181


👉 Bougainvillea Episod 11 - 
https://t.me/DramatelemovieChannel/190


👉Bougainvillea Episod 12 - https://t.me/DramatelemovieChannel/194


Minggu akhir misteri mona akan bersiaran mulai malam ini dan tamat hari khamis. Drama terbaru berjudul 'Bougainvillea' akan bersiar mulai minggu hadapan.

Drama Bougainvilla ini menampilkan gandingan Beto Kusyairy, Intan Ladyana dan Nora Danish sebagai terajui utama. 


Drama hasil arahan Ayie Mustafa, terbitan Sha's Media Sdn Bhd datang di slot Samarinda TV3 pada 28 Disember 2020. 


Untuk info awal Drama Bougainvillea 


Judul Drama : BOUGAINVILLEA
Jumlah Episod : 15
Tarikh Mulai Siar : 28 Disember 2020
Hari Siar : Isnin-Khamis, 10:00 malam
Slot Samarinda TV3


PENULIS SKRIP : Raja Azidah Raja Jaafar, Lynnda Sharudin
PENGARAH : Ayie Mustafa
PRODUKSI : Sha's Media Sdn Bhd
PELAKON : Beto Kusyairy, Intan Ladyana, Nora Danish, Hanna Aqeela, Wan Nor Azlin, Kirana Batrisyia, Mior Darwish, Ameerul Asyraf, Ziema Din, Jasper Supayah


SENARAI WATAK PELAKON DRAMA BOUGANVILLEA


Beto Kusyairy sebagai Adrian
Intan Ladyana sebagai Aryanna
Nora Danish sebagai Mimie 
Hanna Aqeela sebagai Hazira
Kirana Batrisyia sebagai Alisha
Mior Darwish sebagai Azief
Ameerul Asyraf sebagai Ali
Ziema Din sebagai Bibah (Mak Ngah)
Jasper Supayah sebagai Ilyana


Sinopsis Drama Bougainvillea - Samarinda TV3

Kehidupan Aryanna (Intan Ladyana) dan Adrian (Beto Kusyairy) yang bahagia bersama anak-anaknya di sebalik kesibukan Adrian terhadap kerjayanya. Adrian seorang workaholic namun Aryanna sangat memahami kesibukan Adrian biarpun adakala dia terasa hati dengan Adrian. 


Bibah (Ziema Din) dan Mimie (Nora Danish) tinggal di sebuah rumah kampung. Mimie selalu berangan untuk berkahwin dengan lelaki kaya, dan Bibah sentiasa beri sokongan. Mimie sangat mengagumi keuarga Adrian dan Aryanna. 


Hazira (Hanna Aqeela) sangat rapat dengan keluarga Adrian dan Aryanna dan dia bebas untuk keluar masuk rumah pasangan itu, dan turut rapat dengan anak-anak Adrian dan Aryanna.


Perkahwinan bahagia Adrian dan Aryanna diuji ketika Aryanna mengalami kemalangan tragis dan koma. Adrian kemudian mengambil Mimie sebagai jururawat peribadi untuk menjaga Aryanna. 


Mimie menjaga dan menguruskan keperluan Aryanna dengan baik malah selalu membantu Mak Leha (Wan Nor Azlin). Sikap Mimie begitu menyenangkan Adrian. Segala-galanya berubah apabila Mimie mula jatuh cinta pada Adrian dan berniat menjadikan Adrian miliknya. 


Mereka ditangkap khalwat dan perlu berkahwin tetapi Adrian masih mencintai Aryanna. Mimie mencari jalan untuk memisahkan mereka. Suatu hari, Aryanna bangun dari komanya dan berpura-pura hilang ingatan setelah dia mengetahui tingkah laku Mimie yang obsesif.

 

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post