-->

Thursday, January 14, 2021

author photo

Drama Bidadari Salju Episod 23 - Gandingan Adam Lee & Sweet Qismina : Drama Adaptasi Novel Karya Mia Kiff berjudul Bidadari Salju akan menemui anda mulai 15 Disember 2020. Drama Bidadari Salju menampilkan gandingan pelakon Adam Lee dan Sweet Qismina. 

Drama Bidadari Salju bersiar sebanyak 28 episod penuh.




Live Drama Bidadari Salju boleh ditonton pada link ini >> https://www.xtra.com.my/live-tv/

(Live video boleh ditonton mulai jam 7.00 malam)


Tonton Drama Bidadari Salju Episod 1 - Episod 28 (Akhir) -👉👉👉TONTON SINI


Drama Bidadari Salju Full Episod juga boleh ditonton menerusi channel telegram pada backlink di bawah. 


  • Bidadari Salju Episod 1 👉👉👉https://t.me/DramatelemovieChannel/114

  • Bidadari Salju Episod 2 👉👉👉https://t.me/DramatelemovieChannel/115 

  • Bidadari Salju Episod 3 👉👉👉https://t.me/DramatelemovieChannel/116

  • Bidadari Salju Episod 4 👉👉👉https://t.me/DramatelemovieChannel/102

  • Bidadari Salju Episod 5 👉👉👉https://t.me/DramatelemovieChannel/103

  • Bidadari Salju Episod 6 👉👉👉https://t.me/DramatelemovieChannel/104

  • Bidadari Salju Episod 7 👉👉👉https://t.me/DramatelemovieChannel/105

  • Bidadari Salju Episod 8 👉👉👉https://t.me/DramatelemovieChannel/106

  • Bidadari Salju Episod 9 👉👉👉https://t.me/DramatelemovieChannel/107

  • Bidadari Salju Episod 10 👉👉👉https://t.me/DramatelemovieChannel/108

  • Bidadari Salju Episod 11 👉👉👉https://t.me/DramatelemovieChannel/109

  • Bidadari Salju Episod 12 👉👉👉https://t.me/DramatelemovieChannel/110

  • Bidadari Salju Episod 13 👉👉👉https://t.me/DramatelemovieChannel/111

  • Bidadari Salju Episod 14 👉👉👉https://t.me/DramatelemovieChannel/112

  • Bidadari Salju Episod 15 👉👉👉https://t.me/DramatelemovieChannel/113

  • Bidadari Salju Episod 16 👉👉👉https://t.me/DramatelemovieChannel/119

  • Bidadari Salju Episod 17 👉👉👉https://t.me/DramatelemovieChannel/122

  • Bidadari Salju Episod 18 👉👉👉https://t.me/DramatelemovieChannel/127

  • Bidadari Salju Episod 19 👉https://t.me/DramatelemovieChannel/167

  • Bidadari Salju Episod 20 👉https://t.me/DramatelemovieChannel/173

  • Bidadari Salju Episod 21 👉https://t.me/DramatelemovieChannel/179

  • Bidadari Salju Episod 22 👉https://t.me/DramatelemovieChannel/185

  • Bidadari Salju Episod 23 👉https://t.me/DramatelemovieChannel/191

Sinopsis Drama Bidadari Salju - Slot Akasia

Mengisahkan Kayra yang sering menjadi mangsa buli dan selalu dihina di sekolah kerana paras wajahnya yang tidak cantik, penampilannya yang selekeh dan kemiskinannya. Hariz, pelajar seniornya selalu mencari fasal dengannya hampir setiap hari. 

Hariz terlalu membenci gadis ini hingga dia tergamak melemparkan fitnah yang meragut maruah dan harga diri gadis ini sehingga dia dipulaukan oleh ayah sendiri dan orang kampung. 

8 tahun berlalu, Kayra akhirnya berjaya bangkit dari kejatuhan itu dan berjaya dalam hidupnya. Namun akibat kisah silam yang memeritkan membuat dia membenci lelaki, cinta dan perkahwinan. 

Hariz sentiasa dibayangi dosa-dosa silamnya dan Kayra tidak pernah lupus dalam ingatannya. Dalam diam, rasa cinta tiba-tiba mekar dalam hatinya. Memang jodoh dan pertemuan di tangan Tuhan. Rupa-rupanya lelaki yang dibenci dan didendami sampai mati ini adalah jodohnya. 


Novel Bidadari Salju Karya Mia Kiff Bab 1 - Bab 5 - Novel adaptasi drama akan datang. Mulai siar 15 Disember 2020.



Sinopsis Novel Bidadari Salju

Kayra mula berasa seram sejuk, bulu romanya meremang, dia rasa geli geleman. Tolonglah, jangan berbicara soal lelaki, cinta dan perkahwinan. 

Janganlah ada yang berani bertanya soal ini kerana dia tak pernah terfikir sama sekali ekoran dendam silam dan rasa rendah diri. 

Perjalanan hidup Kayra penuh berliku. Menempuhi zaman remaja yang amat menyedihkan. Diri di hina, keluarga di sisih oleh masyarakat. Semuanya angkara fitnah yang merobek maruah dan harga diri. 

“Apa kata kalau aku jadi bapak ayam untuk kau, aku jual kau dengan harga seringgit. Buat apa mahal-mahal, bukan orang lalu pun tengok kau tu. Muka buruk macam ni, agaknya bagi free pun tak ada yang nak! Macam mana? 

Tak payah fikirlah, nama kau dah buruk, muka kau pun buruk, kau tak buat orang tetap tuduh yang kau buat!”. Kayra hanya mampu menangis. 

Patutlah ramai yang memanggilnya bohsia, pelacur, perempuan balen. Dia popular dengan gelaran jijik itu. 

Ya Allah, sampai bila aku harus bertahan? “Hei Kayra! Kau dengar sini, kalau kau cari pasal dengan aku lagi, aku boleh buat yang lebih teruk dari ini. 

Sampai kau dah malu nak hidup! Lagi pun, orang macam kau ni tak layak nak hidup, menyemakkan mata aku, menyusahkan hidup orang! Ingat amaran aku, kalau tak nahas kau! Tuihhh!” Hariz meludah muka Kayra dengan penuh benci dan jijik. 

“Hariz bin Azman, aku tak kan lupa hari ini sampai bila-bila. Aku tak akan maafkan kau sampai aku mati! Jangan kau sesekali lupa yang muka buruk ni kau pernah ludah Hariz!!! Allah, akan membalas segala perbuatan keji kau pada aku.

Kau adalah manusia yang paling aku benci!!! Lapan tahun berlalu, lelaki ini hadir semula dalam hidupnya. Jodoh cuba dijauhi, namun perancangan Tuhan tiada siapa yang tahu. 

Puas ditepis, puas dielak. Bekulah dirinya bagaikan bidadari salju namun ia tetap datang tanpa diduga.  

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post