-->

Monday, November 30, 2020

author photo

Sinopsis Drama Biar Mereka Cemburu Gandingan Aiman Hakim Ridza & Nabila Razali : Lagi-lagi drama adaptasi novel. Terbaru Drama Biar Mereka Cemburu akan siar di Slot MegaDrama ganti Drama Perempuan Tanpa Dosa. 

Drama Biar Mereka Cemburu akan menampilkan gandingan Aiman Hakim Ridza dan Nabila Razali sebagai terajui utama.

Drama Adaptasi dari Novel Biar Mereka Cemburu karya A. Darwisy dan mulai siar 01 Disember 2020. 
Baca Novel Biar Mereka Cemburu Bab 1 - Bab 15 (Drama Adaptasi Novel Gandingan Aiman Hakim Ridza & Nabila Razali)


Baca Novel Online Biar Mereka Cemburu Bab 1 - Bab 15 


Sinopsis Drama Biar Mereka Cemburu


Nadia, satu-satunya konduktor bas di KL ini yang kalau dirapikan penampilannya, pakai cantik-cantik, agaknya berduyun-duyun lelaki yang jatuh cinta. Tetapi dalam kesederhanaannya itu jugalah, dia masih berjaya menambat hati dua orang jejaka. Seorang pemandu bas dan seorang lagi anak tengku. Bukan main lagi kan? Dia keliru. Hendak memilih cinta yang mana satu sedangkan hendak bercinta pun dia tidak tahu!

Rostam, pemandu bas yang malu tapi mahu orangnya. Punyalah berat mulut hendak meluahkan perasaan kepada konduktor basnya sendiri. Apabila datang kekuatan dalam diri untuk berterus-terang, datang pula pesaing yang membuatkan dirinya rasa tercabar. Dia perlu cepat melafazkan kata-kata cinta tetapi sempatkah dia? Tapi jangan tak tahu, dia juga ada peminat fanatiknya sendiri. Tiap-tiap hari mengajaknya kahwin! Perempuan berani mati yang sanggup terjun bas apabila dia menolak cinta perempuan itu. Dahsyat!

Iedil, anak tengku, lelaki yang punya segala-galanya. Termasuklah kekasih hati. Tetapi entah bagaimana, boleh pula dia berkenan dengan konduktor bas seorang ini. Sampai sanggup naik bas tiap-tiap hari ke tempat kerja semata-mata mahu berjumpa dengan si konduktor cantik ini. Tapi bukan senang! Sebab dia kan sudah ada kekasih hati. Aduh, macam mana ni?
Pitam!!! Di sana menanti, di sini menunggu. Di kota Paris, Nadia membuat istikharah. Jangan main-main, istikharah di Paris! Kau mampu?This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post