-->

Tuesday, August 18, 2020

author photo

Sinopsis Drama Thailand Pure Intention - TV3 | Drama Thailand yang bersiar di slot Aria TV3. Drama berjudul Pure Intention yang menampilkan gandingan :- 

  • Bie Sukrit Wisetkaew sebagai Orachun
  • Esther Supreeleela sebagai Karakade
Setakat hari ini, Drama Pure Intention telah bersiar 5 episod. Jumlah penuh episod adalah 27 episod. 


Tonton Drama Pure Intention Episod 1 - Episod 27 (Akhir) Subtitle English «« https://m.facebook.com/permalink.php?story_fbid=362496601037830&id=272575496696608

Sinopsis Drama Pure Intention - TV3

Seorang jutawan bernama Orachun menjadi pesakit yang jatuh cinta dengan seorang jururawat bernama Karakade. 

Sayangnya, cinta itu tidak berlaku kerana Karakade mengikuti jalan yang menjadi kenyataan dan bukan nasib. Walaupun tidak pernah dilayan oleh Karakade namun Orachun tetap setia memikat Karakade.

Lama kelama Karakade jatuh cinta dengan Orachun. Walaupun saling menyayangi antara satu sama lain, percintaan mereka tetap dihalang oleh pakcik dan makcik Orachun. Mereka berpendapat bahawa Orachun dan Karakade tidak layak untuk bersama. Malah mereka menuduh Karakade bersama Orachun hanya inginkan kekayaan. 


Meskipun dihalang namun kisah cinta mereka tetap bertahan. Mereka merancang untuk hidup sebagai suami isteri. Hinggakan satu malam, Karakade dan Orachun tidur bersama. 

Dr. Nipit menyintai Karakade, namun bagi Karakade Dr. Nipit dianggap sebagai abang. Jauh sekali untuknya jatuh cinta kepada Dr. Nipit. Cintanya hanya untuk Orachun.

Satu peristiwa berlaku, Dr. Nipit buta akibat terkena bom sewaktu membantu Karakade. Karakade serba salah kerana terhutang nyawa dengan Dr. Nipit lalu dia bersetuju untuk menjaga Dr. Nipit dan berkahwin dengannya. 

Orachun patah hati dan sedih. Segala persiapan perkahwinan telah diatur. Akan tetapi Karakade tetap memilih Dr. Nipit.

Setelah berapa bulan berkahwin akhir Karakade mengandung. Anak yang dikandung adalah anak Orachun. Dr. Nipit tidak mengetahui. 

Orachun syak anak itu adalah hasil cintanya dengan Karakade. Terungkaikah rahsia yang disimpan Karakde pasal anaknya. Berjayakah Orachun kembali mendapatkan cintanya.

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post