-->

Thursday, August 13, 2020

author photo

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 1  - Episod 28 (Episod Akhir) | Berapa tahun dah siar rupanya Drama 7 Hari Mencintaiku. Tayang tahun 2016 dan ada kesinambungan siri 2. Terlepas menonton siri 1, klik link yang disediakan di bawah. 


Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 1 - Episod 28 (Episod Akhir) Tonton 

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 1 - https://youtu.be/vVKNxoasLE4

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 2 - https://youtu.be/jXDIky1h8ME

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 3 - https://youtu.be/QeXwsEsO6K8

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 4 - https://youtu.be/QblGhfDobxg

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 5 - https://youtu.be/nHl5GpyUkP4

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 6 - https://youtu.be/xKwy_vb5V4c

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 7 - https://youtu.be/Dqon_V8dcvQ

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 8 - https://youtu.be/f0iHCz541dw

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 9 - https://youtu.be/uurPnP54t1I

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 10 - https://youtu.be/bXEVt_tUp0c

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 11 - https://youtu.be/dldoi_orM58

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 12 - https://youtu.be/4duC3jumgpg

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 13 - https://youtu.be/9lDeDEJ29uY

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 14 - https://youtu.be/-fWrIPU6rTI

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 15 - https://youtu.be/fTWf3iXm7zI

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 16 - https://youtu.be/fnU4TQYefcg

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 17 - https://youtu.be/zpSnxG5ZX8A

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 18 - https://youtu.be/dVQ-G5WANwE

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 19 - https://youtu.be/DCbfaCbTS6g

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 20 - https://youtu.be/9iY4vhJ99wg

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 21 - https://youtu.be/yu6JbU7Kre4

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 22 - https://youtu.be/b2pDEOAlUHg

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 23 - https://youtu.be/KSk-fUKX2cg

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 24 - https://youtu.be/ncQd_7R_W9E

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 25 - https://youtu.be/oJZ9rlPVAuQ

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 26 - https://youtu.be/WN395aF06Og

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 27 - https://youtu.be/-2AMsKcZpn8

Drama 7 Hari Mencintaiku Episod 28 - https://youtu.be/wztym0VHcP0

Mia Adriana, perempuan yang sentiasa merasa dirinya yang bagus dipaksa menikahi lelaki kampung merangkap anak kawan baik Dato' Megat Idrus iaitu Pak Samad. Pernikahan terpaksa dilangsungkan apabila tunang Mia, Khalil merangkap sepupunya memilih wang berbanding maruah keluarga Mia. Bagi mengelak rasa malu, Mia terpaksa bersetuju ekoran kesihatan papanya yang tidak menentu. Dengan sekali lafaz, Mia ssah menjadi isteri Khuzairi. Dato' Megat meninggal dan kehidupan Mia seperti sudah jatuh ditimpa tangga apabila syarikat papanya diisytihar muflis. Mia degil seringkali mengingkari perintah Khuzairi, tetapi Khuzairi tetap bersabar. Atas desakan ibu Khuzairi yang benci akan Mia, ibunya menyuruh Khuzairi menikahi Syakila dan Khuzairi akur.

Demi isterinya, Khuzairi sanggup buat apa sahaja di mana dia tidak akan mengambil Syakila bekerja di kliniknya walaupun pada mulanya dia sudahpun bersetuju disebabkan Syakila merayu-rayu kepadanya. Mia tahu niat sebenar Syakila ingin bekerja di klinik adalah untuk memikat Khuzairi semula kerana Khuzairi adalah cinta sejatinya. Ketika berada di rumah Pak Samad, Puan Hayati sengaja cari peluang untuk mendekati Pak Samad, pura-pura pengsan dan memegang Pak Samad semata-mata untuk melihat Mak Leha cemburu. Dalam pada itu, Helmi menceraikan Sofi dengan talak satu disebabkan rasa tercabar dengan bapa mentuanya iaitu Dato Johari yang memburuk-burukkan dirinya di depan Sofi. Dia menuduh Sofi mandul. Dia juga akan berkahwin dengan Linda kerana dia inginkan zuriat di dalam perkahwinannya.

Sinopsis 7 Hari Mencintaiku : Mengisahkan Khuzairi (Shukri Yahaya), dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana (Siti Saleha). Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia. Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian untuk memilikinya. Mia Adriana bagaikan lupa, hidup ini ibarat putaran roda, satu waktu keangkuhan dan kesombongan itu akan memamah dirinya sendiri. Berdoalah, di kala keinsafan menjelma nanti, cinta lelaki bernama Khuzairi ini belum terpadam lagi buat dirinya.
Mia Adriana merupakan seorang peguam dan mempunyai firma guamannya sendiri bersama ayahnya Dato Megat Idrus. Mia telahpun bertunang dengan sepupunya sendiri Khalil (Ungku Hariz). Namun kerana terlalu percaya pada tunangnya, Khalil, Mia Adriana telah menyebabkan ayahnya muflis. Khalil tidak hadir pada malam pernikahan mereka, sebaliknya Khalil menikahi Rita kerana duit. Dato Megat yang diserang sakit jantung, meminta Khuzairi untuk menjadi menantunya. Demi menutup malu, Mia sanggup berkahwin dengan Khuzairi walaupun mengganggap Khuzairi kekampungan dan kolot.
Bermulanya kehidupan baru Mia Adriana bersama Khuzairi di kampung. Sepanjang berada di kampung, Mia Adriana memang menjadi kebencian Mak Leha, mak tiri Khuzairi. Mak Leha membenci Mia kerana dia memusuhi Puan Hayati. Terjadi pelbagai pergaduhan antara Mia, Mak Leha dan Syakilla, tunangan Helmi yang menaruh hati pada Khuzairi. Perhubungan Mia dan Khuzairi juga selalu pasang surut. Khuzairi juga tersepit kerana dia terlalu menghormati Mak Leha sebagai ibu sehingga dia selalu melukakan hatinya sendiri.
Kerana suatu peristiwa, Mia Adriana tersedar bahawa sememangnya dia mencintai Khuzairi sepenuh hati. Dia terlalu merindu anak kecil yang ditinggalkan tanpa melihat rupanya. Namun, cukupkah masa 7 hari itu untuk meraih kembali cinta Khuzairi yang sudah membeku? Apakah Pak Samad mampu membela nasib Mia selepas dibuang oleh suami sendiri dalam rumah keluarganya? Tercapaikah hasrat Syakilla untuk menjadi isteri Khuzairi? Dan, apa pula nasib Helmi selepas dihalau keluar oleh Pak Samad selepas dia bersubahat dengan Khalil untuk meracun kambing-kambing Khuzairi? Apakah pekerjaan Khuzairi selain pengembali kambing yang menjadi kegilaan anak-anak gadis kampung?

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post