-->

Friday, May 29, 2020

author photo
Drama Leftenan Zana Episod 1 - Episod 16 (Episod Akhir) | Sekali lagi drama ini akan bersiaran di slot lestary. Bersiaran mulai malam ini di tv3 jam 9.00 malam. 

Drama Leftenan Zana pernah ditayangkan dan mendapat 10 juta penonton di televisyen. Menariknya drama ini ialah mengisahkan seorang gadis yang ingin bekerjaya sebagai tentera. Pelbagai cabaran dan dugaan dihadapi, namun ianya tak mematahkan semangatnya. Ikyti kisah Leftenan Zana sebanyak 16 Episod penuh.

Drama Leftenan Zana Episod 1 - https://youtu.be/HbOVtpQR8GI


Drama Leftenan Zana Episod 2

- https://youtu.be/FpDhE0Oi0nk

Leftenan Zana Episod 3
https://youtu.be/Wgz9MrJ3pek

Drama Leftenan Zana Episod 4

https://youtu.be/Hr9OQ4ToKkY

Leftenan Zana Episod 5
- https://youtu.be/YWC7d8xSpPY

Leftenan Zana Episod 6
https://youtu.be/i81e8kXH2w8

Leftenan Zana Episod 7
https://youtu.be/CpXLZXKUkqA

Leftenan Zana Episod 12
https://youtu.be/nZvLMXCYyX8

Leftenan Zana Episod 13
https://youtu.be/NohNJMI4aks

Leftenan Zana Episod 14
https://youtu.be/N5ZVl11UwyU


Drama Leftenan Zana Episod 1 - Episod 16 (Akhir)

- https://www.youtube.com/playlist?list=PLaXOt0nSNIuZWnZtfpbklUHmI9TndWAym

Sinopsis Drama Leftenan Zana
Mengisahkan mengenai impian Zana yang bercita-cita mahu menjadi anggota tentera tetapi cita-citanya itu tidak direstui bapanya. Zana adalah anak perempuan bongsu Mejar (B) Rahmat.
Sejak kecil, Zana sangat rapat dan manja dengan bapanya sehinggakan dia ingin menjadi seorang askar seperti bapanya. Malangnya, Rahmat tidak suka dan tidak akan membenarkan Zana untuk menyertai bidang ketenteraan. Rahmat lebih mengharapkan Zaidi, anak lelaki sulungnya untuk menyambung legasinya tetapi Zaidi tidak berminat.
Walaupun dihalang, Zana tekad untuk meneruskan cita-citanya dan dalam diam telah membuat permohonan secara online untuk menjadi anggota tentera Angkatan Tentera Malaysia (ATM). Zana telah terpilih untuk menjalani ujian saringan dan akhirnya berjaya diterima sebagai pelatih ATM dan perlu menjalani latihan di PUSASDA.
Pada mulanya, Zana berbohong mengatakan bahawa dia diterima bekerja di sebuah syarikat swasta. Namun, di saat akhir Zana berterus terang kepada Rahmat dan ibunya, Mah.
Walaupun marah, Rahmat tetap menghantar Zana ke kem untuk latihan. Rahmat pasti Zana tidak akan bertahan lama di sana. Ujian Zana bermula dan ternyata apa yang dikatakan oleh bapanya tentang kepayahan di kem, semuanya benar. Selain Sarjan Qamar yang menggerunkan, Zana tertekan dengan pelbagai latihan yang memenatkan fizikal dan mental.
Di kem juga Zana turut dibuli oleh Raz yang membencinya. Sehinggalah suatu hari, Zana tekad membuat keputusan untuk melarikan diri daripada kem.

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post