Thursday, November 14, 2019

author photo
Drama Cemburu Seorang Perempuan Episod 13 : Drama Adaptasi novel karya penulis Siti Hazneza Abdul Hamid. Bersiaran langsung mulai 29 Oktober 2019 di Astro Ria dan tayang serentak menerusi Astro Ria HD. 

Drama Cemburu Seorang Perempuan ini mengisahkan kehidupan bermadu sahabat baik Zikri dan Dhiua. Walaupun Dhiya isteri yang sah, namun hubungan mereka tak lebih dari seorang kawan. 

Perkahwinan hanya semata-mata ingin mendapatkan zuriat. Dhiya dijadikan ibu tumpangan. 

Kisah ini memaparkan konflik yang dialami oleh Dhiya. Cemburu Emilia yang tiada kesudahan hinggakan Dhiya kehilangan tangan dan lumpuh. 

Ingin mengetahui apa yang terjadi kepada Dhiya jangan lupa menonton Drama Cemburu Sorang Perempuan yang akan bersiaran sebanyak 20 episod penuh.Judul : Drama Cemburu Sorang Perempuan
Mulai 29 Oktober 2019
Isnin - Jumaat (7 malam)
Astro Ria & Astro Ria HD

Pelakon : 

Emma Maembong sebagai Emilia
Amyra Rosli sebagai Dhia
Amar Baharin sebagai Zikri
Bella Dowanna sebagai Kila
Dini Schatzmann sebagai Najib
Fauzi Nawawi sebagai Sufian
Lisdawati sebagai Lea
Sabrina Ali sebagai Nat
Amir Nafis sebagai Badri
Nazrief Nazri sebagai Shah
Mior Darwish sebagai Eizlan 

Tonton Drama Cemburu Seorang Perempuan


Drama Cemburu Seorang Perempuan Episod 1


Drama Cemburu Seorang Perempuan Episod 2


Drama Cemburu Seorang Perempuan Episod 3


Drama Cemburu Seorang Perempuan Episod 4


Sinopsis Drama Cemburu Seorang Perempuan : Zikri dan Dhiya berkawan rapat sejak mereka sekolah lagi. Keakraban mereka membuatkan keluarga Zikri tidak senang kerana Dhia dari keluarga yang tidak berada. Keluarga Zikri berpindah ke Kuala Lumpur dengan tujuan untuk memisahkan mereka.

Zikri kemudian berkahwin Emilia. Hidup mereka bahagia tetapi setelah keguguran anak pertama Emilia tidak boleh mengandung lagi. Disebabkan itu, Emilia mahu Zikri mengahwini sahabat baiknya, Dhiya untuk melahirkan anak mereka dengan kaedah ibu tumpang.

Dhiya rela kerana dia memang kasihkan Zikri. Walaupun Zikri adalah suaminya yang sah namun hubungan mereka tetap sebagai kawan baik sahaja. Namun Emilia tidak dapat mengawal perasaan cemburunya sehingga bertindak di luar batasan kewarasan fikiran.Sinopsis Novel Cemburu Seorang Perempuan

Tidak sulit beristeri dua, Dhiya'... kiranya yang kedua itu ialah dirimu. Kiranya yang kedua itu penuh reda sepertimu... Isteri, di wajahmu ada syurga... yang di dalamnya beralun tenang alirannya dan sesekali aku rindu... namun yang sesekali itu, aku seringnya tidak mampu untuk memenuhinya. Kasih sayang kita ada sempadan yang memisahkan, hingga ruang-ruang intim antara kita... aku lemas sebelum waktunya. Andai syurga buatmu, lalu aku harus menjadi suami yang bagaimana... selayaknya aku di mana? Dan adakah syurga buat suami sepertiku... suami yang sering kali gagal meletakkan keadilan di dalam rumah tangga. Isteri... melamarmu menjadi isteri kedua adakah suatu yang dinamakan kesilapan, bila tatkala kesempurnaanmu menjadikan aku seorang suami yang gagal....

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post