-->

Sunday, August 4, 2019

author photo
Drama Skrin Sentuh Hati Eryna Episod 1 - Episod 6 | Drama terbaru ganti Drama Nota Buat Cempaka. Drama Skrin Sentuh Hati Eryna diterajui pelakon Naufal Hatta dan Nazeera Sardi sebagai watak utama. Drama berkisarkan konflik keluarga dan cinta ini bersiaran 13 episod penuh. Drama Skrin Sentuh Hati Eryna 
Jumlah Episod Penuh : 13 Episod
Hari Siaran : Khamis hingga Ahad
7.00 Malam di TV1

WATAK PELAKON 
Nazeera Sardi sebagai Eryna
Naufal Hatta sebagai Fattah
Jasmin Hamid sebagai Helena
Kuza sebagai Nur Kasih
Faralyna Idris sebagai Eisya Zulaikha 
Safwan Idris sebagai Faizal
Tina Rasid sebagai Amy
Mak Wan sebagai Mariam
Fanna Azizan sebagai Hanis
Muhangku sebagai Khusyairi 
Che Mat Rajalawak sebagai Fendi

LAGU TEMA / OST
Tina Rasid - Bahagia KasihSinopsis Drama Skrin Sentuh Hati Eryna : Eryna anak tunggal Datin Helena, ahli perniagaan berjaya yang telah jatuh hati dengan Khusyairi seorang DJ Radio Internet. 

Mereka berhubung menerusi media sosial dan apabila bertemu berlaku konflik kerana Eryna baru mengetahui Khusyairi adalah OKU yang bergantung hidup dengan kerusi roda. Eryna meninggalkan Khusyairi akhirnya.
Ustaz Fattah adalah guru agama yang baru pulang dari Yaman dan mengajar Al-Quran di masjid. Dia didekati oleh Ustazah Eisya yang mahu menyertai kelas Al-Quran itu. 

Selepas 5 tahun, pintu hati Eryna diketuk oleh Fendi namun dihalang oleh Datin Helena kerana tidak mahu anaknya dipergunakan Fendy. Datin Helena yakin Fendy bukan calon suami yang baik untuk Eryna. 

Namun demi cinta dan sayang pada Fendy, Eryna sanggup meninggalkan rumah dan memutuskan persahabatannya dengan kawan baiknya, Anis.

Satu hari Eryna mula rasa ditipu dan menyesal kerana mengabaikan nasihat ibu dan rakannya. Dia mahu kembali ke pangkuan mereka. 

Dalam diam, Datin Helena mengupah Navin untuk menjejaki Fendy sehingga akhirnya Eryna lihat sendiri bahawa Fendy adalah ejen pelacuran.
Fendy yang ditinggalkan berdendam kepada Eryna dan ibunya. 

Ustaz Fattah dan keluarganya berhasrat membuka sebuah pusat pengajian Al-Quran dengan pengurusan yang lebih teratur dan modul yang berkualiti. 

Mereka membeli bangunan dan Ustaz Fattah mendapat sokongan penuh dari ibu dan abangnya yang sangat yakin setelah Ustaz Fattah membina nama dan reputasi dari media sosial.
Sementara itu Khusyairi adalah seorang pengikut tegar Ustaz Fattah dan sering menggunakan kuliah ‘on-line’ Fattah sebagai bahan sampingan kepada pendengar siarannya.
Dendam Fendy terhadap Eryna dan ibunya memaksa dia untuk bertindak dan Eryna merasakan dia berdepan dengan ancaman dari Fendy. 

Datin Helena enggan melaporkan pada polis kerana dia sudah ada rancangan sendiri memerangkap Fendy. Eryna juga malu kerana rakan-rakannya tidak sabar menghadiri ‘bachelor party’ tanpa mereka ketahui tragedi yang menimpa Eryna.
Ustaz Fattah pula merasa tertekan kerana keluarganya mula mendesak dia berkahwin dengan Ustazah Eisya. 

Ustaz Fattah mahu mengutamakan kelas bacaan A-lQuran itu melahirkan generasi yang berilmu.

Urusan perniagaan mempertemukan dia dengan Eryna dan ketampanan Ustaz Fattah membuatkan Eryna terpaut hati.
Syarikat milik keluarga Ustaz Fattah setuju berkerjasama dengan syarikat Datin Helena bagi membina hotel patuh syariah. 

Eryna gembira dan mahu mengenali Ustaz Fattah dengan lebih rapat. Eryna tiba-tiba berubah dan mula meninggalkan kemungkaran. 

Dalam kesibukan waktu, Ustaz Fattah tetap meneruskan kuliah agamanya di media sosial dan di masjid. Kehadiran Ustazah Eisya membantu melancarkan operasi.
Ternyata Eisya jauh lebih berkelayakan dari sangkaan awal Ustaz Fattah. 

Sejak perkenalan dengan Fattah, Eryna mula memberi sepenuh perhatian kepada dirinya dan syarikatnya. 

Dia juga menunjukkan minatnya terhadap Ustaz Fattah namun tiada respon yang positif sehinggalah Eryna bertudung bagi menarik perhatiannya. 

Malangnya, Ustaz Fattah seringkali lebih mementingkan perbincangan tentang kelas Al-Quran bersama Ustazah Eisya.
Eryna cuba menunjukkan bahawa dia telah berubah namun Datin Helena yakin ia hanyalah luaran semata-mata. 

Datin Helena tahu anaknya memburu cinta Ustaz Fattah yang kini semakin selesa dengan khidmat Ustazah Eisya yang banyak membantu pengurusan kelas pengajian.

Eryna dan Ustaz Fattah semakin akrab dan mesra setelah kerap bertemu. Eryna meyakinkan ibunya dan rakan-rakan bahawa dia sudah berhijrah. 

Ustaz Fattah cuba menafikan yang dia telah jatuh cinta dengan Eryna tanpa dia sedari bahawa ibunya sedang mengaturkan dia dengan Ustazah Eisya.
Eryna dan Ustaz Fattah bertemu ibu masing-masing. 

Fendy kembali menghantui hidup Eryna dan mahu merosakkan hubungannya dengan Ustaz Fattah. Keluarga Ustaz Fattah membantah hasratnya memperisterikan Eryna. 

Ustazah Eisya adalah pilihannya yang membantu kerja dakwah Fattah selama ini. 

Eryna berusaha mendalami ilmu agama dan dia berazam untuk berhijrah sepenuhnya sehingga kehilangan kawan dan hadir musuh dengan dendam yang membara.
Keluarga Ustaz Fattah dan Eryna bertemu untuk membincangkan perihal perkahwinan yang akhirnya rahsia itu terbongkar dan melukakan hati Eisya. 

Datin Helena telah menerima hidayah dan turut menjejaki anaknya namun dia tiada bimbingan hingga dihina ibu Fattah.
Ustaz Fattah dan Eryna disatukan dalam majlis pernikahan yang serba sederhana namun Eryna berdepan dengan memori lampau yang perlu diselesaikan satu demi satu. 

Fendy mengugut menuntut wang atau gambar lama disebarkan manakala Khusyairi pula kecewa kerana Eryna yang menghilang selama ini telah bernikah dengan sahabat baiknya.
Selepas Eryna dan Ustaz Fattah disatukan, mereka perlu menyelesaikan kemelut yang belum berkesudahan. 

Khusyairi, Fendy dan ustazah Eisya masih menyimpan memori lampau dan Ustaz Fattah dengan tenang cuba menyelesaikan satu demi satu.

Konflik semakin sulit apabila Eryna dan Ustaz Fattah diserang netizen dengan tohmahan, fitnah dan sebaran gambar palsu yang menggugat rumah tangga yang baru dibina. 

Fendy berkerjasama dengan Fify untuk merosakkan nama baik Ustaz Fattah. 

Datin Helena punya bukti dan bersedia mengambil tindakan guaman ke atas mereka berdua. 

Adakah kemelut yang menghantui keluarga Fattah dan Eryna berakhir?

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post