Saturday, May 25, 2019

author photo
Drama Pia Episod 11 - Episod 13 : Drama terbaru ganti drama Cinta Non Grata. Drama kali ini menggandingkan Alif Satar dan Zara Zya sebagai terajui utama. Bakal bersiaran 15 episod penuh menerus slot lestary tv3.
Sinopsis Drama Pia | Selepas kedua-dua ibu bapanya dihukum mati kerana mengedar dadah, Pia dibela oleh Pak Long Mat. Pia ada seorang adik yang cacat akibat cerebal palsy bernama Budi. Zafran, rakan mengaji Pia menyukai Pia sejak dari kecil hinggalah dewasa. Zafran tinggal bersama bapa dan ibu saudaranya, Ila yang bisu. Ila selalu memerhatikan gerak geri Zafran dan tahu akan perkembangan cinta Zafran dan Pia dan cuba menghalangnya. 
Zafran kemudian menyambung pengajiannya ke luar negara, dan tetap meneruskan hubungannya dengan Pia. Setelah pulang semula ke tanah air, dia berkahwin dengan Pia walaupun tidak direstui Ila. Nasib tidak menyebelahi Pia apabila Zafran menghantar Budi ke pusat penjagaan kerana mahu Pia memberikan sepenuh perhatian kepadanya. Sikap cemburu buta Zafran bertukar menjadi agresif gara-gara Pia mendapat mesej dari doktor Budi. 


Drama ini mengisahkan Pia yang tersepit di antara tugasnya sebagai seorang isteri dan tanggungjawabnya terhadap adiknya yang kurang upaya.


This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post