Sunday, May 26, 2019

author photo
Drama 30 Pesanan Suara Episod 21  | Sekali lagi drama terbaru yang menggantikan drama Kamar Kamariah. Berjudul 30 pesanan suara yang diterajui oleh Hannah Delisha dab Shukri Yahaya. Akan bersiaran 30 episod penuh sepanjangan bulan Ramadhan ini. Jangan lupa menonton Drama 30 Pesanan Suara Full Episod di tv3. Sinopsis 30 Pesanan Suara :


Mengisahkan tentang tiga sekawan yang sangat rapat, Iman, Syafira dan Izman. Suatu hari, dalam sibuk menyiapkan persiapan perkahwinan antara Syafira dan Iman, Syafira telah tersalah hantar pesanan suara kepada rakan lelakinya, Izman yang sepatutnya dihantar kepada tunangnya, Iman. Namun, jodohnya tidak kesampaian apabila Iman meninggal kerana serangan asma dan lemas di kawasan air terjun beberapa minggu sebelum majlis perkahwinan mereka.

Disebabkan sudah jatuh cinta dengan keayuan dan kelembutan Syafira melalui mesej yang disampaikan melalui pesanan suara tersebut, Izman telah mengambil keputusan untuk berkahwin dengan Syafira demi rasa sayang dan tanggungjawab untuk menjaga Syafira.

Sinopsis 30 Pesanan Suara Episod 1 | Suatu pagi minggu, Syafira keluar rumah menunggang basikal. Aktiviti berbasikal, hobi wajibnya setiap kali hari cuti. Izman pula sedang memandu sambil engage dengan teman wanitanya Fatin. Fatin mengadu dia penat kena kerja. Fatin adalah penyelia pusat SPA. Kalau hujung minggu atau hari cuti, dia kena bantu pekerja lain kerana pelanggan ramai. Izman cuba coolkan Fatin, dalam hadis nabi ada menyatakan, “Kesabaran perlu diusahakan dan dilatih bersungguh-sungguh. Jadi, selalu-selalu belajar sabar. Tak semua benda mudah dalam hidup ni”. Fatin tak puas hati dengan ‘tazkirah bajet alim’ Izman. Dia bosan, Izman selalu suruh dia praktikkan sunah nabi dalam hidup. Baru lancar dan mudah katanya. Sebaliknya Fatin cakap, Izman pun alim biskut, bukan selalu pergi dengar ceramah pun kat masjid. Setakat solat lima waktu sehari semalam, belum melayakkan dia nak cakap pasal hadis semua. Hidup Fatin cuma tahu complaint je. Fatin lupa, kalau tak kerana kesabaran yang tinggi dalam hidup Izman.

Sinopsis 30 Pesanan Suara Episod 2 | Izman rasa dia bertanggungjawab untuk memenuhi keinginan Iman. Selama ni, dia yang selalu nasihati Iman tentang pasangan hidup. Malahan orang tua Iman di kampung juga selalu minta Izman carikan teman wanita untuk Iman.

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post