Monday, April 15, 2019

author photo
Drama Asalkan Dia Bahagia Episod 27 - Slot Akasia  | Drama terbaru adaptasi novel berjudul Asalkan Dia Bahagia. Gandingan Pelakon Syukri Yahaya dan Ayda Jebat sebagai tunggak utama. Bersiaran mulai 08.03.2019 (petang ini). Jangan lupa menonton. 

Baca Novel Asalkan Dia Bahagia Bab 1 - Bab 11 | Drama Adaptasi Novel yang akan bersiaran mulai esok menggantikan drama Dia Menantu Rahsia. Bersiaran melalui slot akasia jam 7.00 petang di TV3. Kali ini drama tersebut akan menggandingkan pelakon Syukri Yahaya dan Ayda Jebat sebagai tunggak utama.

Mengisahkan kehidupan Adira Imani yang merupakan anak angkat Datin Maria dan Dato Hijaz.  Judul Drama : Asalkan Dia Bahagia
Jumlah Episod : 28 Episod


»»Baca Novel Asalkan Bia Bahagia Bab 1 - Bab 11 Senarai Pelakon Drama Asalkan Dia Bahagia

Ayda Jebat sebagai Adira Imani
Shukri Yahaya sebagai Haris Aryan 
Nadiyah Shahab sebagai Afida
Marisa Yasmin sebagai Datin Maria
Esma Dainal sebagai Dato Hijaz 


SINOPSIS ASALKAN DIA BAHAGIA

Mengisahkan Adira Imani, disebabkan dia anak yang dikutip jadi dengan rasa rendah diri dia relakan sahaja untuk dijodohkan dengan Haris Aryan yang juga kenalan abangnya Ikmal Reza. Sebenarnya abang Ikmal sudah lama sukakan Adira dan memasang niat untuk melamarnya bila Adira telah tamat belajar. Namun sebaliknya berlaku bila mama jodohkan dengan Haris dan perkahwinan tersebut dipercepatkan.

Payahnya hubungan mereka apabila perkataan ‘orang ketiga’ sering mengundang curiga. Orang ketiga di mata Haris ialah Ikmal. Tapi, orang ketiga di mata Adira ialah Afida, si sepupu yang suka menempel dengan Haris. Masalahnya, Haris tidak pernah mahu mengaku dan payahnya bila masing-masing suka percaya pada telahan hati sendiri.

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post