Saturday, January 19, 2019

author photo
Drama Aku Cinta Dia Episod 13 - Episod 15 : Drama terbaru yang menghiasi slot lestary tv3. Gandingan pelakon Aiman Hakim dan Hannah Delisha sebagai tunggak utama. Drama ini mempunyai 20 episod penuh. Bersiaran mulai 26 Disember 2018 dan ditayangkan setiap hari Rabu hingga Jumaat. 

Drama Aku Cinta  Dia, mengisahkan kehidupan seorang gadis yang ditinggalkan oleh bakal suami di hari perkahwinan mereka. Untuk merawat hati yang luka lara, maka gadis tersebut membawa diri ke luar negara dengan harapan membawa sinar bahagia kembali. Di luar negara bermulalah kisah dengan kisah hinggakan hatinya bertaut sayang kepada seorang jejaka dan lantas menikahi jejaka tersebut. Apakah yang berlaku sebenarnya, ikuti kisah mereka dalam Drama Aku Cinta Dia hanya di tv3 menerusi slot lestary.


Sinopsis Aku Cinta Dia

Kisah hidup seorang gadis yang bernama Laila dalam meneruskan kehidupannya walaupun cinta yang dibina bersama bakal suaminya, Ikhwan, putus di tengah jalan.

Laila kecewa Ikhwan tidak hadirkan diri di majlis pernikahan. Lantas dia membawa diri ke luar negara seorang diri untuk mendapatkan ketenangan hati. Dia juga terpaksa menanggung malu tetapi bernasib baik kerana mendapat sokongan penuh daripada ibunya.

Tersalah membuat penempahan bilik adalah antara cabaran yang terpaksa dihadapi Laila setibanya di Amsterdam. Setelah mendapatkan tempat tinggalnya, dia keluar bersiar-siar.

Laila berkenalan dengan Sarina, seorang yang peramah dan popular di media sosial Instagram. Laila diberi kesempatan menyewa bilik di rumah penginapan Sarina setelah menceritakan apa yang telah berlaku.

Pertemuan Laila bersama Affan yang baru tiba dari Malaysia untuk melawat Sarina telah menemukan Laila dengan instacrushnya itu. Masing-masing tidak tahu sebab sebenar Laila di sana. Mereka bertiga semakin rapat.

Laila membuka cerita kedatangannya ke Amsterdam kerana suka melihat posting Instagram yang dimuat naik Affan. Tanpa diduga, Affan menawarkan diri untuk membawa Laila ke tempat-tempat tersebut.

Affan menunaikan janjinya. Laila hampir lupa kisah yang telah ditinggalkannya di Kuala Lumpur dan dia berasa amat gembira dengan semuanya sehinggalah dikejutkan dengan berita perkahwinan Ikhwan bersama rakan serumahnya sendiri iaitu Nel. Berita ini mengundang sedih dan Laila akhirnya menceritakan perkara itu kepada Affan.

Perasaan suka mula timbul. Affan memutuskan untuk melamar Laila dan ingin bernikah secepat mungkin. Laila terkejut dengan lamaran itu. Mereka berkahwin di Amsterdam. Pada masa yang sama, Sarina ingin mencari ayah kandung mereka di Malaysia tetapi tidak mendapat persetujuan dari Affan.

Laila pula runsing memikirkan penerimaan keluarganya. Dapatkah Sarina berjumpa dengan ayah kandungnya? Bagaimanakah reaksi Dr. Azhar dan Puan Zaity tentang perkahwinan anak mereka di Amsterdam?


This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post