Friday, June 8, 2018

author photo


Tak Pasal-Pasal Sup Bunjut Dah Trending! Scene Paling Lucu Drama Nur TV3 : Saban hari drama inilah yang pastinya dinanti-natikan oleh penonton di Malaysia. Namun semalam, babak drama yang disampaikan agak melucukan apabila isu Sup Bunjut dipersoalkan.


kredit - instagram Syafiq Kyle

Rata-rata natizen dari semalam kecoh pasal Sup Bunjut yang menghiasi Slot Samarinda Nur Episod 16 semalam. Ada segelintir individu yang tak sempat follow drama tersebut. Bolehlah menonton video yang kini trending. 

Isu sup bunjut tersebut, telah tengelamkan konflik dalam drama Nur tersebut. Gila tak lucu bila, tertiba je tak kenal sup bunjut...haha..Agaknya penulis manuskip drama ini sengaja mengetengahkan isu sup bunjut bukan tujuan lawak spontan. Tapi lebih kepada titik noktah hati hitam watak kakak ustaz Adam iaitu Aishah. 

Sinopsis Drama Nur (Samarinda TV3)

Mengisahkan Adam (Syafiq Kyle), anak kepada seorang penceramah selebriti terkenal iaitu Datuk Ayah Haji Mukhsin (Jalaluddin Hassan). Adam merupakan anak lelaki kepada Datuk Ayah dan amat terkenal di media sosial dengan kekacakannya. Setelah Adam kembali dari menyambung pelajarannya di timur tengah dalam jurusan Usuluddin, Adam bakal menggantikan tempat ayahnya dalam bidang dakwah. Demi merealisasikan cita-citanya itu, Adam mendapat bantuan kakaknya, Siti Aishah (Noorkhiriah) yang menjadi pengurusnya.
Dengan bantuan Siti Aishah, pelbagai program televisyen mengundang Adam sebagai tetamu jemputan. Namun sebelum Adam mengorak langkah ke dunia selebriti, Adam mula mencari pengalaman dengan berdakwah di masjid ayahnya. Ketika sesi dakwah dan ceramah Ustaz Adam, Ustaz Adam sentiasa membuka peluang makmum bertanyakan soalan kepadanya. Walau bagaimanapun, Ustaz Adam sentiasa menerima soalan-soalan yang sedikit “lain daripada yang lain” oleh seseorang yang tidak dikenali.
Pada suatu hari, ketika Ustaz Adam hendak keluar dari masjid, dia bertembung dengan seorang wanita yang sedang menulis sesuatu. Adam mula menyapa lembut wanita itu tetapi wanita itu terus melarikan diri dan meninggalkan sekeping kertas yang mengandungi beberapa soalan yang tidak lengkap.
Pada saat itu, Ustaz Adam mengetahui bahawa wanita yang selalu memberikan soalan-soalan sukar kepadanya adalah Nur (Amyra Rosli), seorang pelacur yang ingin mendekatkan diri dengan agama Allah SWT.
Setelah beberapa kali bersemuka, mereka mula jatuh cinta. Namun, perkenalan dan hubungan mereka mendapat tentangan hebat daripada keluarga Ustaz Adam dan cemuhan masyarakat. Adakah mereka mampu untuk mengharungi ujian dan dugaan ini? Apakah pengakhiran kehidupan Nur bersama Adam?

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post