Friday, May 18, 2018

author photo

Resepi Pincuk Daging : Resepi Pincuk Daging, antara menu yang boleh dijadikan sebagai juadah anda. Hari-hari asyik makan ikan dan ayam. Apa salahnya sekali sekala ubah selera untuk juadah berbuka mahupun bersahur. 


Resepi Pincuk Daging

Bahan-bahannya

  • 1 kg daging dipotong 4
  • 400 ml santan (1 biji kelapa)
  • 1/2 biji kelapa parut - dibuat kerisik | boleh juga beli kerisik di pasaraya.
  • 10 biji bawang merah - dihiris
  • 2 sudu teh lada hitam - ditumbuk halus
  • 1 biji limau nipis - diambil jus
  • Garam secukup rasa

Cara membuat

  1. Rebus daging hingga lembut. Kemudian hiris nipis. Ketepikan.
  2. Masak semua bahan hingga santan mendidih dan sedikit pekat.
  3. Masukkan daging dan kacau hingga agak kering kuahnya. Sedia untuk dihidangkan.

Selamat mencuba. Resepu Pincuk Daging dikongsi dari naskhah Kompilasi masakan daging.


This post have 2 komentar

avatar
Sheila Adziz delete May 18, 2018 at 11:13 PM

nampak sedap leh cuba ni... xpernah mkn lagi pincuk daging ni

Reply
avatar
Nao Mei delete May 18, 2018 at 11:18 PM

Boleh cuba ni kak..hihi..bahan2 pun simple

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post