Thursday, May 24, 2018

author photo

Makmum Yang Paling Aku Cinta Episod 21 : Drama Makmum Yang Paling Aku Cinta antara drama adaptasi novel yang telah ditayangkan di kaca tv. Namun drama ini hanya di Unifi TV channel 116.Makmum Yang Paling Aku Cinta Episod: 21 »» https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2132385550382073&id=2008909046063058

Makmum Yang Paling Aku Cinta, menampilkan gandingan pelakon Bella Dally dan Nazrief Nazri. Drama adaptasi novel ini bersiaran setiap Rabu dan Khamis jam 9.30 malam. 

Sinopsis Makmum Yang Paling Aku Cinta 

Dalam Tahajud Nailufar merintih hiba. Sesungguhnya dia keliru menghadapi lamaran Dato’ Syed Qassim. Seorang lelaki yang telah beristeri lebih daripada seorang. Malah lelaki berumur itu sudi melunaskan hutang keluarganya dengan syarat dia menerima pinangan tersebut.
Nailufar tersepit. Bibirnya berat mengungkap persetujuan tetapi ringan untuk berdoa. Lantas sekudus doa bergema pada sepertiga malam. Memohon Tuhan Yang Esa melorongkan sebatang jalan agar dia mampu berlari ke arah itu.
Kerana manusia bernafsu binatang, satu tragedi berlaku. Mujur tindakan pantas seorang pemuda misteri berjaya menyelamatkannya. Hanya sekejap rasa syukur dirasakan sebelum Nailufar terpalit fitnah lebih dahsyat.
Sekali lagi pemuda misteri itu menyelamatkan keadaan. Melamar demi memayungi maruahnya. Begitu mudah lelaki bernama Syed Amru menyatakan hasrat, apatah lagi menerima dirinya yang banyak kekurangan.
Nailufar panar. Namun dia melihat lamaran itu sebagai jalan keluar. Tepatkah tindakannya berlari ke sisi Syed Amru? Adakah itu jawapan Tuhan dalam tahajudnya? Jika menolak bermakna dia harus mendepani lamaran Dato’ Syed Qassim!
“Voiceless or not, it doesn’t matter. My feelings for you won’t ever change. Please have faith in me, little one.”  ~ Kata salah seorang Syed!

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post