Thursday, May 31, 2018

author photo

Drama Nur Episod 12 (Samarinda TV3) : Drama Nur mengandingkan Syafiq Kyle dan Amyra Rosli. Terjalin perasaan dalam mencari jawapan, Nur Episod 12 bersiaran malam nanti.


Judul Drama : Nur 
Jumlah Episod : 19 episod
Masa tayangan : 10.00 malam
Setiap Hari Isnin - Khamis
Status Episod Terkini : Nur Episod 11 


Drama Nur Episod 12, Ustaz Adam membawa Nur menemui Ayah Aji. Walaupun seorang yang kuat agama, namun beliau menerima Nur seadanya. Berlainan pula dengan Ibu dan kakak ustaz Adam. Adakah Nur dan Ustaz Adam akan berkawen. Tak sabar nak tunggu episod seterusnya.  Jangan lupa Ikuti kisah mereka malam ini di tv3 jam 10.00 malam. 

Untuk tontonan boleh singgah Fanpage cik akak di link ini « Drama Nur Episod 12 » setiap episod akan diupdate dari masa ke masa.

29744637_893438990828951_4093815447728624768_o

Nama Syafiq Kyle tidak asing lagi bagi peminat drama tv. Semestinya peminat drama akan menanti kemunculan beliau dalam drama atau telemovie. Drama Nur melalui slot samarinda ini sekali lagi memberikan bonus untuk Syafiq Kyle beraksi.

Slot Samarinda TV3, Drama Nur ini bakal ditayangkan sebanyak 19 episod penuh. Sebelum tu, jom singgah menonton Promo Drama Nur (Samarinda TV3).

Sinopsis Drama Nur (Samarinda TV3)

Mengisahkan Adam, anak kepada seorang penceramah selebriti terkenal yang jatuh cinta dengan seorang wanita bernama Nur. 

Namun, percintaan mereka mendapat tentangan hebat daripada keluarga Adam. Adakah mereka mampu untuk mengharungi ujian ini?

Adam, seorang ustaz muda yang terkenal kerana ilmu, rupa paras dan anak lelaki tunggal kepada penceramah selebriti, Datuk Ayah Haji Mohsen. 

Banyak tawaran pekerjaan Adam terima sekembalinya ke Malaysia. Adam bakal ditunangkan dengan Qhadeeja, seorang doktor muda, juga anak kepada seorang usahawan terkenal yang cukup rapat dengan Datuk Ayah Haji Mohsen. 

Adam sering mendapat soalan daripada pengirim misteri ketika memberi kuliah di masjid. 

Rupanya soalan itu datang daripada Nur, seorang pelacur yang mempunyai minat untuk mendalami agama Islam. 

Lama-kelamaan, mereka jatuh cinta kerana agama dan Allah SWT. 

Namun hubungan mereka mendapat tentangan hebat daripada keluarga dan masyarakat. 

Apakah Nur mempunyai sinar harapan untuk hidup bersama Adam? Ikuti kisah mereka dalam naskhah drama 19 episod ini, untuk mengetahui kesudahan hubungan mereka. 

Bila Allah menjanjikan hidayah, tak kira seburuk mana pun perangai kita, InsyaAllah DIA pasti lebih menyayangi kita.This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post