Saturday, April 21, 2018

author photo
♥ Assalamualaikum ♥

Baju Kurung Moden Dan Dress Labuh Menjadi Pilihan Untuk Aidilfitri Akan Datang : Kedatangan Aidilfitri memang pastinya menjadi nantian semua idividu. Tak terkecuali cik akak. Sana-sini sibuk dengan persiapan baju raya. Maklumlah raya tak lama lagi. 


Setiap tahun pastinya cik akak terlebih dahulu mencari baju kurung. Tapi bermotifkan baju kurung moden. Sebab bagi cik akak baju kurung moden lebih sesuai untuk cik akak. Kali ini cik akak inginkan kelainan dari segi warna. Kalau saban tahun cik akak memilih warna ungu. Namun tahun ini cik akak inginkan warna hijau gelap. 

Pemilihan warna hijau gelap ini memberikan kelainan sikit dari tahun sebelum ini. Untuk persiapan aidilfitri akan datang cik akak ingin membeli secara online sahaja. Kalau berbeli online, harga ditawarkan berbaloi murah dari yang terjual di pasaraya termuka.

Pengalaman tahun lepas, cik akak tak nak berulang kembali. Tiga hari nak balik beraya di kampung baru sibuk dengan baju raya. Tu pun main rembat ja. Tengok je cantik,muat terus bayar kan kuanter. Tapi..tapi...cik akak terbelanja lebih. Sepasang baju tu berharga rm300++. 

Kedai pun dah nak tutup. Nak buat pilihan lain. Memang tak sempat. Terpaksa juga keluarkan duit untuk sepasang baju raya. 

Selain baju kurung, cik akak lebih suka berdress labuh. Biar simple yang penting labuh tak tak seksa mata memandang..haha.

Maklumlah, raya kan waktu depa memperagakan baju mahal mereka..haha. 

Bagi urusan pembelian tahun ini, memang cik akak memilih laman web zalora malaysia. Sebab kualiti yang ditawarkan memang berbaloi dengan harga yang ditawarkan.

Bagaimana pula persiapan raya anda. Tema tahu ini warna apa pula. 



1 komentar:

avatar
Liza Yati delete April 22, 2018 at 5:04 PM

Hi Siti. Kak lIza pun tema lace thn ni. Nak buat baju kurng moden gak.

Siti ada masalah kulit tak? Berjerawat atau berjeragat? Jom tengok apa akak bole bantu.

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post