Thursday, March 22, 2018

author photo
♥ Assalamualaikum ♥

Drama Kalis Kasih Bakal Menggantikan Drama Melankolia | Samarinda TV3 : Drama terbaru yang akan menggantikan drama Melankolia. Kali ini bakal menggandingkan 4 tunggak utama iaitu Mawar Rashid, Elvina Mohamad, Amar Baharin dan Syazwan Zulkifly. Apa yang menariknya drama ini adalah mengisahkan kisah cinta dendam antara sepupu. 


Judul : Kalis Kasih
Jumlah Episod : 15 episod
Slot Samarinda TV3

SINOPSIS KALIS KASIH 
Kisah tentang Amanda dan Dania yang merupakan sepupu yang sebaya tetapi karakter mereka ketara berbeza. Amanda adalah anak bandar yang terpaksa tinggal dengan keluarga Dania di kampung semenjak kematian orang tuanya. Apabila dewasa, Amanda telah berkahwin dengan Khair.

Dania menjadi pengasuh anak Amanda iaitu Iris. Amanda cemburu melihat Iris rapat dengan Dania. Amanda terjatuh tangga sehingga kandungan keduanya keguguran dan rahimnya terpaksa dibuang. Iris pula meninggal dunia akibat keracunan makanan ketika Amanda runsing ibu mentuanya mendesak Khair kahwin lain.

Dania telah cacat wajahnya akibat ditolak oleh Sandra yang mempunyai dendam lama pada Amanda kerana gagal kahwin dengan Khair. Bard iaitu bekas tunangan Dania ikhlas berkahwin dengan Dania walaupun wajahnya cacat. Dania dan Bard menghadiahkan salah seorang anak kembar mereka kepada Amanda dan Dania.

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post