Monday, January 22, 2018

author photo
♥ Assalamualaikum ♥

Nilai Ringgit Malaysia Tahun 2018 : Semakin hari nilai Ringgit Malaysia berada di paras yang membangga. Semakin hari nampak perubahan untuk naik. Nilai Ringgit Malaysia 2018 boleh dilihat di gambar di bawah.


Sejak Tahun 2017 yang lepas, nilai ringgit memang jatuh pada paras yang amat rendah. Namun hari ini, bila dilihat pada imej di atas. Saban hari peningkatan dari satu angka kepada satu angka yang cukup membanggakan.

Kalau dulu Tahun 2017 nilai Ringgit Malaysia memang tak dinafikan rapuh. Namun hari ini, Malaysia mampu bersaing serta memulihkan kerapuhan pada tahap yang membanggakan. Pencapaian dari tahun ke tahun memang menampakkan hasilnya. 

Kini blogger yang menjana pendapatan melalui nilai USD pun terasa bahangnya. Dari sebulan dapat RM400 ++ tapi sekarang boleh dapat RM300 ++. Turun mendadak.

Nilai tukarkan USD ke MYR

1USD = RM3.9253
100USD = RM393.83

Kenaikan nilai Ringgit Malaysia secara mendadak memberikan kesan pada blogger yang menjana pendapatan blog melalui USD..hihi..jangan nangis bucu katil sudah. Ringgit Malaysia naik kita yang perlu bangga.This post have 2 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post