Wednesday, December 13, 2017

author photo
♥ Assalamualaikum ♥
Cara Mudah Buat Jadual Waktu Persekolahan : Sesi persekolahan Tahun 2018 tak lama lagi nah bermula. Maka kesibukkan di sekolah musim cuti dengan pengisian membuat jadual waktu sekolah. Itu adalah antara yang amat penting perlu dititikberatkan oleh semua guru termasuklah pentadbir sekolah.
Hasil kerja Pentadbir Sekolah
Hanya penggunaan software yang telah disediakan, segala urusan membuat jadual waktu lebih mudah dan cepat. 

Software boleh dimuatturun : https://sites.google.com/site/jadualwaktusekolah/works-cited dan https://www.asctimetables.com

P/S : Pentadbir atau guru-atau kena ada lesen untuk download software ini. Tidak boleh sesuka hati muatturun. 
Penggunaan software ini lebih menjimatkan masa dan tenanga kerja. Namun, ia perlukan kemahiran anda mengakses. Sebab segala data dan program ini memang sukar untuk dilakukan sekiranya tiada kemahiran asas.

Kalau tak silap cik akak, hanya setahun sahaja sekolah tempat cik akak menggunakan software ini. Tahun 2017 memang guna kaedah datuk nenek moyang kita. Iaitu cara manual. Cara manual memang perlu bekerja keras. Tenaga kerja diperlukan banyak.

Untuk sesi Persekolahan Tahun 2018 ini, sekali lagi menggunakan software tersebut. Hasilnya memang tak dinafikan hebat dan lumayan. Boleh lihat imej di atas.

This post have 3 komentar

avatar
I am LZ delete December 13, 2017 at 3:23 PM

Ada system khas memudahkan kerja sekaligus menjimatkan masa.. Baru sahaja berurusan dgn sekolah untuk persediaan sesi persekolahan 2018..

Reply
avatar
msredcheesecake delete December 13, 2017 at 3:47 PM

Sekarang ni semua Ada app ... senang keje kita Alhamdulillah

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post