Seramedi-Sinopsis Jangan Ikut Aku - Dunia Cik Akak

Wednesday, August 2, 2017

Seramedi-Sinopsis Jangan Ikut Aku

♥ Assalamualaikum ♥

Seramedi-Sinopsis Jangan Ikut Aku : Dah dekat nak habis episod baru sempat cik akak nak update. Giler sibuk dengan rutin harian. Drama slot seramedi yang mengisahkan kehidupan Akil yang ditemani jin-jin tok misai. Apakah kesudahan kisah ini. Jangan lupa saksikan episod penuh Seramedi Jangan Ikut Aku di tv3.


SINOPSIS JANGN IKUT AKU
Akil dan Nabil bersama rakan-rakan mereka Lan dan Tahir berkhemah di sungai tempat mereka sering memancing. Akil mula merasakan ada sesuatu yang tidak kena setalah dia membuang air di salah satu kawasan sungai ketika perkhemahan tersebut.

Setelah pulang dari Kampung, Akil mula mengalami pelbagai peritiwa yang pelik seperti Nabil yang membuat perangai seperti budak kecil dihadapannya. Sebenarnya Nabil telah dirasuk jin peliharaan Tok Misai. Sebelum keluar bekerja, Akil ternampak kelibat jin-jin peliharaan Tok Misai. Oleh kerana takut diganggu lagi, Akil pulang ke kampung untuk berubat dengan Tok Misai tetapi dia terkejut apabila Mak Mah memberitahu bahwa Tok Misai telah meninggalkan dunia kerana dibunuh.

3 comments:

 1. suka juga layan drama ni. Kelakar

  Kalau rasa badan macam botol kicap baik baca ni: LANGSING CARA PALING SELESA DENGAN KORSET PREMIUM BEAUTIFUL

  Bini dah nak beranak tu Woi >> PERHATIAN! YANG BAKAL MELAHIRKAN ANAK PERTAMA WAJIB TAHU

  ReplyDelete
 2. Ai suka cerita ni.. kelakar..

  http://ceritaaisyaismail.blogspot.my/

  ReplyDelete
 3. Rasa mcm best je citer ni. Beg tgk lah nanti

  ReplyDelete