Header Ads

Jeruk Betik Muda Asam Boi

♥ Assalamualaikum ♥
Jeruk Betik Muda Asam Boi : Tekak kau teringin, kenalah rajin. Buat jeruk guna gula pasir ja. Kalau guna gula jeruk, kompem lagi manis. Rasa jeruk pun menjadi. Nak gak viral, jeruk betik muda asam boi yang simple. 

Sebenarnya nak buat jeruk mangga asam boi. Alang-alang buah mangga tak bermusim. Cik akak guna je buah betik muda. Cara menjeruk pun guna resepi mangga asam boi je.

Cuma untuk resepi jeruk betik muda asam boi ni cik akak tambah sedikit cuka makan. Tak campur madu. Sebab stok madu dah habis.

Baru sehari suntuk rendam dalam air bergula dan asam boi. Tengok esok lusa, mungkin dah boleh makan. Tunggu seminggu lagi, hasil jeruk mesti menjadi. 

4 comments:

  1. sedap ..ccl hari tue baru try buah rambutan asam boi

    ReplyDelete
  2. Ya ALLAH tetibe tertelan air liur. Best ni buat sdri, pastu kasi lada biar pedas. Dah try buat mmg best :)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.