Sinopsis Pinggan Tak Retak Nasi Tak Dingin - Dunia Cik Akak

Wednesday, July 12, 2017

Sinopsis Pinggan Tak Retak Nasi Tak Dingin

♥ Assalamualaikum ♥

Sinopsis Pinggan Tak Retak Nasi Tak Dingin : Korang follow tak drama slot akasia terbaru di tv3. Kini hangat diperkatakan di media. Cik akak suka nonton drama adaptasi novel ni. Pelakon drama pun, bukan pelakon yang biasa menghiasi slot akasia. Kalau begini tak jemu menonton. Sebab watak hero dan heroin bukan pelakon yang hangat popular sekarang ni. Bagi yang terlepas. Korang boleh tonton online je. Tapi sebelum tu, baca dulu Sinopsis Pinggan Tak Retak Nasi Tak Dingin.Sinopsis Pinggan Tak Retak Nasi Tak Dingin : Kalau duda tu tak nak, aku lagi tak hingin!

Sehari sebelum majlis perkahwinannya, Yuhanis dikejutkan dengan berita tunangnya, Sharul Nizam enggan menikahinya. Bimbang maruah keluarga tercemar, Yuhanis menebalkan muka merayu dan memaksa supaya Saiful Mizan merangkap abang kepada Sharul Nizam supaya mengahwininya.
“Perempuan apa awak ni ha?! Tak malu ke merayu pada lelaki yang tak sudi? Inilah orang kata, perigi cari timba. Tengok awak pun saya tak ada selera. Inikan lagi nak menikah.”– Saiful Mizan.
“Saya tak akan minta apa-apa dari awak, saya tak akan tuntut apa-apa dari awak. Apa saja permintaan awak, saya akan ikut. Saya merayu, tolonglah.”- Yuhanis.
Yuhanis tidak peduli dan terus mendesak. Akhirnya Saiful Mizan bersetuju namun bersyarat.
“Saya tak mahu awak mengganggu hidup saya. Bila saya berada di rumah, awak jangan lalu-lalang menyemakkan mata saya, faham? Awak nak buat apa, nak ke mana pun, suka hati awaklah. Saya izinkan dan saya tak kesah sebab awak bukan urusan saya. Jangan fikir perkahwinan ini untuk selamanya. Okey?”- Saiful Mizan
Kata-kata Saiful Mizan memakan diri apabila lama-kelamaan dia mula terpaut hati dengan Yuhanis gara-gara sifat Yuhanis yang penyabar dan patuh kepadanya walaupun tidak dilayan selayaknya. Mereka mula mengecapi bahagia tetapi muncul pula bekas tunang Yuhanis dan muncul juga Suraya, bekas isteri Saiful Mizan yang mahu merebut cinta mereka kembali.
“Abang Mizan, how I miss you. I want to be with you.”- Suraya
“Hani tahu kan, abang sayang Hani. Abang cinta Hani.”- Sharul Nizam
Rumah tangga yang dibina mula goyah. Kebahagiaan mereka mula dilanda badai. Ada rahsia yang belum terlerai. Ada cinta yang belum terucap. Ada perkara yang belum selesai. Mampukan Saiful Mizan mempertahankan Yuhanis sebagai isterinya?

1 comment:

  1. Nampak menarik juga drama ni lepas baca sinopsis...

    ReplyDelete