Adik Beradik Anzalna Nasir Yang Cun Melecun - Dunia Cik Akak

Friday, July 28, 2017

Adik Beradik Anzalna Nasir Yang Cun Melecun

♥ Assalamualaikum ♥
Adik Beradik Anzalna Nasir Yang Cun Melecun : Pelakon cantik dan cun Anzalna Nasir, siapa tak kenal. Dengan perwatakan yang sopan dan lemah-lembut memang tak dinafikan, pasti ramai yang intai-intai perkembangan terbaru beliau. Di khabarkan sejak bernikah, beliau bercuti berlakon. Patutlah cik akak lama tak tengok dia di kaca tv. Rupanya bercuti dari dunia seni.  
Kredit Imej google...
Untuk pengetahuan umum, Anzalna Nasir mempunyai adik-beradik yang cun. 
 1. Diana Nasir 
 2. Mia Nasir
 3. Afifah Nasir
 4. Nazirah Nasir
Adik-beradik kesemuanya perempuan, beliau dilahirkan pada 9 Januari 1988 di Tasek GelugorPulau Pinang dan memiliki darah kacukan MelayuCina ,Punjabi dan Bugis. Bapanya berketurunan Cina manakala ibunya berketurunan Punjabi, Anzalna dibesarkan di beberapa tempat. 
Beliau bersekolah di MontrealKanada dari 1996 hingga 1998 sementara mengikut ayahnya melanjutkan pelajarannya di McGill University, Kanada. Beliau mendapat pendidikan awalnya di Coronation Elementary School dan kemudiannya belajar di Sinclair Laird Elementary School dan diikuti oleh Bancroft Elementary School.

Selepas bapanya menamatkan pelajaran, Anzalna kembali ke Malaysia dan bersekolah di SMK Munshi Abdullah dan SMK Khir Johari. Beliau meninggalkan Malaysia pada 2004 untuk mengikut bapanya yang melanjutkan pelajaran dalam bidang kedoktoran di Universiti Tasmania, Australia. Beliau menyambung pelajarannya di Brooks High School, Launceston dan Launceston College di Tasmania untuk mendapatkan Diploma.

4 comments:

 1. seminggu dua ni bakal famous anak2 pakcik nasir ni huhuhu..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meletop2 macam pisang goreng...dunia sentiasa berputar dari paksinya..hihi

   Delete