Senarai Tugas Pembantu Operasi N11 - Dunia Cik Akak

Saturday, April 29, 2017

Senarai Tugas Pembantu Operasi N11

♥ Assalamualaikum ♥
Senarai Tugas Pembantu Operasi N11 : Terpilih untuk temuduga. Jangan lupa hafal senarai tugas ye. Karang ternganga mulut tak tahu nak jawab apa. Jawatan ni hanya perlu ada Penilaian Menengah Rendah (PMR) je. Mudah je kan syarat. Tapi tak semudah tu nak dapat kerja di agensi kerajaan.  • Kumpulan: Pelaksana
 • Kem/Jab: Pelbagai Kementerian/Jabatan/Pentadbiran Kerajaan Negeri Sembilan, Melaka, Pulau Pinang dan Perlis
 • Jadual Gaji:
  GAJI MINIMUMGAJI MAKSIMUMKADAR KENAIKAN GAJI TAHUNAN
  RM1,216.00RM2,983.00RM80.00
 • Syarat Lantikan:
  1. warganegara Malaysia;
  2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
   1. Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
    (Gaji permulaan ialah pada Gred N11: RM1,216.00); atau
   2. Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan dan memiliki lesen memandu Kelas B2/B/D/E2/E1/E yang dikeluarkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan [kecuali Lesen Memandu Percubaan (P)].
    (Gaji permulaan ialah pada Gred N11: RM1,262.15).
  3. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
 • Deskripsi Tugas:
  Melaksanakan tugas-tugas dalam membantu melicinkan perjalanan urusan pejabat seharian melibatkan pergerakan fail, penghantaran dan pendaftaran surat/dokumen/saman/notis serta pemanduan kenderaan. Memandu dan menyenggara kenderaan yang diliputi oleh lesen memandu Kelas B2/B/D/E2/E1/E. Bertanggungjawab melaksanakan tugas-tugas operasi am bersifat hands-on yang memerlukan keupayaan fizikal di dalam pejabat/jeti [Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM)].
Rujukan lengkap untuk menghadiri temuduga »»Panduan Lulus Temuduga Kerajaan Dengan Mudah. Intai-intai soalan yang terdapat dalam panduan. Sebab penemuduga dah ada soalan maut untuk diajukan. Jawapan ikut logika akal, dapatkan perhatian serta minat penemuduga pada jawapan anda. Selamat maju jaya kepada calon. Mohon dapat membantu. 

Kami dah lalui fasa ini...kini giliran anda..

No comments:

Post a Comment