Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Thursday, April 27, 2017

Admin WhatsApp Boleh Dipenjara Jika Gagal Bendung Penyebaran Maklumat Tidak Benar!!

♥ Assalamualaikum ♥
Admin WhatsApp Boleh Dipenjara Jika Gagal Bendung Penyebaran Maklumat Tidak Benar!! - Biar betul, bahaya pula jadi admin whatsapp ni kan. Takut ada ahli kumpulan sebar maklumat yang tidak sahih. Tak pasal-pasal meringkuk dalam penjara. 

Berita harian hari ini, masih panas dengan isu admin whatsapp boleh dipenjarakan jika gagal bendung penyebaran maklumat tidak benar,fitnah, hasut, menipu dalam kalangan ahli kumpulan. Menurut sumber berita juga, jika berlakunya perkara tersebut, admin whatsapp akan didakwa mengikut Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Seram sejuk pula admin whatsapp kan. Tak pasal-pasal boleh bermalam di penjara. Jadi admin whatsapp harus pantau ahli-ahli. Takut mendatangkan mudarat pada diri. 

Whatsapp ni memudahkan tapi sedar tak sedar boleh juga membinasakan. Apa yang penting gunakan kemudahan media sosial dengan cara berhemah. Tak payah nak gossip sangat. Sebab kita bukan mencari nama dan populatiti. Kalau nak bersembang sambil sebar berita palsu dan fitnah. Bagus tak payah. 

Cik akak setakat ni ada 3 grup je yang aktif. Tu pun jarang layan dan sembang lebih. Lebih kepada jadi penonton adalah..haha..

1 comment:

  1. bgs la sidak plh cmtok. at least kurang2 juak penyebaran cita sik sahih.

    www.eecashyaa.com

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN