Novel Manisnya Souffle Karya Dila Dyna / Review Novel Terbaru Di Kaki Novel - Dunia Cik Akak

Saturday, March 25, 2017

Novel Manisnya Souffle Karya Dila Dyna / Review Novel Terbaru Di Kaki Novel

♥ Assalamualaikum ♥

Novel Manisnya Souffle Karya Dila Dyna / Review Novel Terbaru Di Kaki Novel

Peluang untuk peminat koleksi-koleksi novel. Novel terbaru kedua bulan Mac di laman web kakinovel. Novel boleh dibeli dengan pakej kombo april di laman web tersebut. 

Sinopsis:-
Saat kecewa dikhianati teman lelaki dan teman baik sendiri, muncul seorang lelaki misteri yang berjaya mengubat lara di hati Mia Aizara hanya dengan sepiring soufflé yang manisnya hingga kini masih terasa. Dua tahun kemudian, ‘Paris Hilton Malaysia’ itu kembali. Seorang gadis muda yang menjadi pewaris kepada empayar hotel milik keluarganya. Sekembalinya dia di situ mempertemukan dia dengan seorang chef, Zafeeq Aidan. Satu-satunya lelaki yang berjaya membuatkan kehidupan ‘diva’nya tunggang-langgang. Maruahnya tercalar, egonya terguris.
“I bos dekat sini! Lantai restoran yang you pijak ni semuanya atas penguasaan I. I’m the boss here, not you! Kalau you masih tak puas hati, dipersilakan angkat kaki dan berhambus dari sini!” – Zafeeq
“You… did you just talk back to me?!” – Mia
Hari demi hari membuatkan kedua-duanya kian rapat dan akhirnya kata cinta terluah di bibir masing-masing. Namun, sebuah ‘rahsia’ yang telah tersimpan sekian lama memburukkan keadaan dan peristiwa demi peristiwa menimpa Mia membuatkan dia kian lelah hinggalah akhirnya….
“Kita berpisah.” – Zafeeq
“I doakan you takkan bahagia selamanya Zaf!” – Mia
Air mata menjadi sahabat setia. Luka yang terobek tak mampu lagi diubati. Lantas kakinya melangkah panjang meninggalkan semuanya. Adakah ini pengakhiran kisah mereka? Kisah yang hadirnya ibarat mimpi yang tak pernah dia dambakan.
“Datangnya kau ibarat mimpi yang tak pernah aku dambakan….”

No comments:

Post a Comment