Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Tuesday, February 28, 2017

MuslimahClothing.Com Menjual Pelbagai Dress Labuh Dan Blouse Yang Elegen Sesuai Untuk Muslimah


♥ Assalamualaikum ♥

MuslimahClothing.Com Menjual Pelbagai Dress Labuh Dan Blouse Yang Elegen Sesuai Untuk Muslimah


Sebenarnya cik akak sendiri tak pernah tahu pun kewujudan laman web ini. Kalau tak memang dah lama cik akak bershopping sakan kat laman web ni. Serius cik akak cakap, memang blouse dan dress memang citarasa cik akak. Warna tak boleh lagi nak cakap. Memang cantik lagi elegan. Yang paling penting, labuh dan longgar memang sesuai untuk muslimah. Kain memang jenis yang berkualiti tinggi, lembut dan sejuk.  

Abaya Afrina - Rose Pink
Dress Pilihan Cik Akak - RM165
    Description:
    • Material : Royal Satin
    • Round neckline
    • Hidden side pocket
    • Nursing and wudhu' friendly
    • Zip at bust and sleeves
    • Solat ready
    • Machine wash is possible
    • Size available : XXS-5XL
    • Model is wearing XXS
  • Bagi yang bersaiz kecil macam cik akak boleh je beli yang saiz XXS..haha
Tunic Mini Megan - Purple Plum

TUNIC MINI MEGAN - PURPLE PLUM - RM89

Description:
  • Material: Royal Satin
  • Asymmetrical Layered Tulip Hem Tunic
  • Round neckline
  • Zipper fastening for easy nursing access
  • Hidden side pocket
  • Long sleeves with zip fastening which makes this tunic wudu' friendly
  • Solat ready
  • Size available: XXS-5XL
  • Model is wearing XXS

    Model is wearing Blouse Mini Megan in Carribean Green with Flower Bloom Skirt
Pilihan kedua dari cik akak. Cantik tak, serius cantik kan. Kalau nak beli dengan skrit kenalah tambah RM79.00. Satu set berpasang hanya RM168 sahaja. 

 Skirt Flower Bloom - Pinkish Blue
Skirt Flower Bloom

Description:

  • Material : Bullet Waffle Spandex
  • Available in size XXS/XS - 4XL/5XL
  • Back Zip Closure
  • Machine wash is possible
  • Model is wearing XXS/XS
Kedua item ini cik akak hanya berbelanja RM333 sahaja. 

Syawal tak lama lagi, memang cik akak galakkan korang shopping baju raya kat sini. Pelbagai rekaan baru dijual di laman web ini. Ternyata memang mengikut peredaran terkini. Fesyen memang elegan serta berkualiti tinggi. Memang cantiklah bila dipakai. Semua saiz ada dijual. Termasuk saiz yang paling besar. Tak perlu risau, nak cantik macam model di pagi syawal, muslimahclothing.com membantu korang. Yang bersaiz comel pun boleh berbelanja disini. Laman web ini mesra dengan pelbagai saiz. Pilihan corak pun banyak. Memang berbaloi.

Seperti yang cik akak war-war, pelbagai saiz ditawarkan termasuklah size XXS sehingga 5XL (Plus size pun ada tau!). Tak rugi Ringgit Malaysia korang untuk dilaburkan di laman MCC nie.
Selain itu, MCC ini juga banyak keluarkan pelbagai kategori pakai muslimah yang best, Antaranya kategori Workwear (pakaian kerja professional), kategori Haji & Umrah dan kategori Athleisure (athletic + leisure).  
Kategori Athlesiure ni yang cik akak intai-intai sekarang ni. Macam best! Jom kita cuci mata dulu...sebab kategori ni jarang kita jumpa di laman shopping yang lain. 

Menarik kan....lagi menarik, bahan yang digunapakai pun memang berkualiti tinggi. Memang mengujakan cik akak...Rasa tak sabar nak merebut peluang berbelanja lagi..Tunggu Next month kita jumpa lagi dengan koleksi baru cik akak yang dibeli dari laman MCC ni. Harga yang ditawarkan semuanya mampu milik...

Antara koleksi warna kategori Athleisure (athletic + leisure). 




 Ada lagi warna lain, boleh rujuk SINI.
Antara Dress labuh lain yang dijual - imej hanya pilihan cik akak
Abaya Garden Series - Blue Daisy
Abaya Atiqah - Poppy Gold

Bagaimana Cara Membeli Di MuslimahClothing.Com

  1. Login MuslimahClothing.Com
  2. Klik bahagian "MY ACCOUNT" - bahagian ini untuk korang register sebagai ahli dan ia memudahkan proses "Checkout". Rujuk gambar.


3. seterusnya korang klik BROWSE OUR COLLECTION

 4. Dah klik bahagian BROWSE OUR COLLECTION . PASTIKAN KORANG LIHAT IMEJ DI BAWAH.


5. Lihat kotak tepi yang yang bertanda merah. Boleh klik item mana yang korang suka. Imej di bawah cik akak klik bahagian dress.

6. Memudahkan lagi korang mencari saiz. Sila tick bahagian saiz. Imej yang dipaparkan pun hanya saiz yang korang pilih. Cik akak pilih Abaya Afrina -Rose Pink, dan klik imej tersebut. Pastikan korang lihat seperti imej di bawah.


7. Dah siap isi maklumat boleh je tekan Checkout dan akan keluar gambar di bawah. Rujuk gambar untuk memudahkan proses pembayaran.



8. Akhir sekali pilih cara bayaran korang nak. Bayaran online menggunakan molpay amat mudah. Bagi cik akak penggunaan Molpay memang best...nanti kita bincang ok..haha Selamat bershopping. 

Berminat dengan dress dan baju muslimah yang lain bolehlah klik maklumat di bawah :-

Laman Web Blog : www.MuslimahClothing.Com

Sebarang pertanyaan boleh hubungi nombor handphone tertera di bawah

Akhir sekali korang santailah dengan koleksi MCC yang cik akak beli....

Image may contain: 2 people, selfie and closeup





No comments:

Post a Comment

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN