Novel Pembuka Hati Karya Sara Aisha - Karya Seni - Dunia Cik Akak

Saturday, October 29, 2016

Novel Pembuka Hati Karya Sara Aisha - Karya Seni

♥ Assalamualaikum ♥

Novel Pembuka Hati Karya Sara Aisha - Karya Seni

Ini antara novel yang cik akak review untuk koleksi novel cik akak akan datang..teruja dengan sinopsis. Berminat boleh dapatkan di laman karyaseni.

TUAN SYAFIQ TUAN HAIKAL... Dia cuma inginkan kehidupan yang tenang tanpa kekusutan. Tiada lagi dendam. Tiada lagi kebencian. Namun, pertemuan demi pertemuan dengan Nur Adra yang kasar, keras dan degil membuatkan Syafiq buntu sendiri. Saat dia ingin menjadi lelaki yang lebih baik, kenapa gadis itu tidak habis-habis mencabar ego lelakinya?
“Kau memang suka berlagak baik, kan?”- Nur Adra
“Baik? Huh! For your information, istilah ‘baik’ tak pernah ada dalam kamus hidup aku. Jadi, jangan sesekali cuba cabar kesabaran aku!” - Syafiq
NUR ADRA... Hatinya kosong. Jiwanya mati. Baginya, kehidupan ialah lebih kejam daripada sebuah kematian. Kemunculan lelaki bernama Syafiq itu pula, tambah mengacau-bilaukan keadaan. Ke mana sahaja dia pergi, akan ada wajah tenang Syafiq. Dan sungguh! Dia benci akan ketenangan itu. Ketenangan yang seakan-akan mengejek seluruh perjalanan hidupnya.
“Awak ni... Perempuan jenis apa sebenarnya?” - Syafiq “Dia... Lelaki yang mampu membaca kau, Nur Adra.” - Adra
Kemunculan bersahaja Nizam membuatkan Adra terperangkap dalam percaturan antara lelaki itu dan bapanya. Mahu tidak mahu, dia terpaksa mengambil keputusan paling drastik dalam hidupnya.
“Tuan Syafiq Tuan Haikal, will you... Marry me?” - Nur Adra
“Awak takkan mampu bayangkan saya ini manusia jenis apa. Lelaki jenis apa. Kalau awak tahu, Ara... Awak takkan mahu jatuh ke tangan saya.” - Syafiq
Tatkala kehidupan mereka semakin berselirat, Syafiq kian tertanya-tanya. Mampukah dia membuka pintu hati Adra? Atau mungkinkah Adra akan terus hanyut dan tenggelam dalam kegelapan yang semakin membunuh jiwanya? 

No comments:

Post a Comment