Bahaya Penggunaan Coli Dan Seluar Dalam Ketika Tidur - Dunia Cik Akak

Wednesday, September 28, 2016

Bahaya Penggunaan Coli Dan Seluar Dalam Ketika Tidur

♥ Assalamualaikum ♥

Bahaya Penggunaan Coli Dan Seluar Dalam Ketika Tidur

Kalau dah tahu bahaya jangan tak mendengar kata..Sebaiknya elakkan dan sengaja nak cari maut....Tak pakai susah...pakai susah..mana lah tahu ada kecemasan kan..hihi

Imej google..jangan kecam cik akak

Entri ini bukan nak ajar korang berfikiran negetif..tapi lebih kepada pembelajaran dan tips kesihatan buat wanita dan lelaki...

Dan ketika tidur yang biasanya antara 6-8 jam itu, sila hindari dari memakai bra, ia sangat bahaya untuk wanita kerana ia boleh menyebabkan kanser payudara.

“Waktu yang paling tepat untuk merehatkan payudara adalah tanpa memakai bra ketika tidur. Jangan tidur dengan bra,” kata Sydney Singer, seperti yang tersiar dalam chetday pada 9/3/2011.

Menurut Sydney Singer, menggunakan bra terlalu lama dapat meningkatkan suhu jaringan payudara dan wanita yang memakai bra memiliki kadar hormon prolaktin (hormon yang berfungsi merangsang kelenjar air susu) yang lebih tinggi. Kedua hal ini dapat mempengaruhi pembentukan kanser payudara.

Selain itu, terlalu kerap menggunakan bra atau menggunakan bra terlalu ketat juga membahayakan kesihatan kerana boleh membatasi aliran darah ke payudara.

Bagi lelaki, mengikut Grismaijer, sebaiknya gunakan seluar dalam yang longgar atau jangan pakai seluar dalam langsung ketika tidur. Ini untuk memberi kesempatan bagi testis (buah zakar) menurunkan suhunya dan menjaga kualiti sperma agar tetap baik.

Mengikut kajian itu, alat reproduksi lelaki berada di luar tubuh dan dengan itu ia sangat dipengaruhi oleh keadaan di sekitar dan pakaian yang digunakan seseorang. Jika lelaki menggunakan seluar ketat atau seluar dalam terlalu lama akan menyebabkan suhu di sekitar alat reproduksinya meningkat dan tentunya akan mempengaruhi produksi sperma yang boleh menyebabkan lelaki itu mandul.


Sumber: Bahaya Pakai Coli Dan Seluar Dalam Ketika Tidur | melvister.com 

1 comment: