Header Ads

Udang Paprik On Going - Petang Ini Cik Akak Cuba Masak...

♥ Assalamualaikum ♥

Udang Paprik On Going - Petang Ini Cik Akak Cuba Masak...



Sumber Imej - SINI

Angin cik akak ni kan. Asalannya jemu dah asyik makan udang rebus. Jadi cik akak tak tahu nak masak apa. Masak udang kari simple udah. Rebus kosong udah....

Hinggakan stok udang segar dari kampung masih bersisa di dalam peti sejuk rumah cik akak. Dah berapa hari dah tu....petang ini....InsyaAllah nak try masak Udang Paprik pula dah..hahaha.....

Bab memasak...cik akak serius agak slow sikit dengan ramuan di dapur. Terus google...ambil resepi yang mudah je..hahaha...Petang nanti kita tengok hasilnya...Menjadi ke tidak...Angin cik akak lepas demam nie...Asyik nak makan makanan yang ada sweet sour sikit...haha...Tu pasal tekak lepas demam nie dah macam orang mengidam pula.....

Agaknya udang paprik cik akak nie adik cik akak nak ke tak makan..hahaha...

Tetahu je lah orang bujang seorang tu...kus semangat...memilih sangat..

Petang ni cik akak cuba buat Udang Paprik versi cik akak pula.....janji ada rasa pes tom yam thai..haha

6 comments:

  1. dari dulu nak belajar buat masak papprik ni...memang failed...ni nak cuba la buat ikut menu ni

    ReplyDelete
  2. Salam singgah sini cik akak....sedapnya..... MD paling suka makan udang....

    ReplyDelete
  3. sedapnya akak..lapar plak jadinya..menggelegak terus perut ni..hehe

    ReplyDelete
  4. sedapnya akak..lapar plak jadinya..menggelegak terus perut ni..hehe

    ReplyDelete

Powered by Blogger.