Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Saturday, January 9, 2016

Hanya Kerana Penulisan Blogger...Boleh Jadi Viral

♥ Assalamualaikum ♥

Hanya Kerana Penulisan Blogger...Boleh Jadi Viral | Kerja blogger ini nampak je mudah. Taip-taip publish. Tapi sedar tak sedar ada beribu-ribu mata memerhati. Jelas sekali kerja blogger ini perlu ada ketelitian dalam penulisan. 

Terbaru..isu blogger kena hentam dengan artis. Wah hebat kan penulisan blogger tersebut. Hinggakan ada pihak yang sentap. Cik akak pernah baca komen review dari blogger hebat tersebut. Nampak gayanya...beliau review sangat bermoral dan tidak pun menjatuhkan mana-mana pihak. 

Tapi dalam sedar tak sedar...realitinya..bertapa hebatnya mata pena penulis blog...ambik kau...jangan main api dengan penulis blog...tak pasal-pasal dapat free review nanti..hihi..

Bercakap soal hebat dalam penulisan...blogger perlu sentiasa berhemah dan bermoral dalam penyampaian setiap entri. Gunakan bahasa yang lemah lembut dan sopan.

Dua tiga hari ini....masih hangat isu blogger kena hentam....
Apa pun kita sebagai blogger ambil ikhtibar dari apa yang dialami oleh blogger hebat tersebut...

Biar kita menulis dengan nawaitu yang ikhlas....

6 comments:

  1. Betul tu...tpi dlm kontroversi tu..ada kbaikkan nye juga...hihihi...

    ReplyDelete
  2. ada baca tadi..semoga kita katakan yang benar..elakkan yang tak benar. Dunia blogger semakin di minati tu CA. apapun serius marilah elakkan perkara merosakkan emosi sesiapa saja kan CA..

    ReplyDelete
  3. Kena lebih berhati-hati lepas ni dlm apa jua yg kita buat. Hopefully isu tu selesai dengan baik.

    ReplyDelete
  4. ada baca dari blog kak Uzu dan statement from FMK, nampak gaya ayat kak Uzu lebih profesional dan takde nak menghentam sesiapa :(

    ReplyDelete
  5. Salam singgah sini cik akak...ada juga baca review blogger tersebut...kira normal lah kan seorang blogger rasai pengalaman yang di alaminya...

    ReplyDelete
  6. salam singgah. aah ada baca juga review tu. takpelah, masing2 ambil iktibar dlm menaip kan. Sebelum menaip baik fikir panjang2 and istighfar serta nawaitu yg baik hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN