Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Wednesday, December 16, 2015

Inilah Puncanya...Kenapa Blogger Malas

♥ Assalamualaikum ♥

Inilah Puncanya...Kenapa Blogger Malas


Hasil carian imej untuk malas
Imej google

Laju-laju je cik akak menaip nie....
Takut hilang balik idea...hihihi...
Ada kah cam tu...payah kalau cam tu kan....
Nak cari idea nie memang payah kan....
Dah cik akak idea nak menaip entri...
cik akak cepat-cepat je mandi...
siap-siap je...mengadap lappy balik...hihi..
Bahagianya hidup blogger nie...
Siang malam asyik dengan lappy je....
Sampaikan naik muak lappy tengok muka cik akak yang cun melecun nie....
hahahaha...gelak jahat..

Orang kata nak jadi blogger kena banyak bersabar......
Betol kan....takut bila orang kutuk sana sini....
Siap melenting bagaikan nak rak kan...hihihi...

Kat sini cik akak nak kongsikan "Mengapa blogger Malas"

Rasa nak gelak pun ada....memang entri nie khas untuk cik akak kot...hihi..
sebab tadi kan cik akak malas....
Bila tengok komen rakan-rakan semua...
Rasa nak gelak je..hihihi...
Tapi korang tetap dihati cik akak tau.....

"Mengapa blogger malas"

Fakta-fakta memang rekaan cik akak semata-mata...

Sibuk a.k.a BUSY
  • Kesibukan blogger dengan kerjaya dan belajar yang membuatkan blogger jadi malas. Maklumlah kerja melambak dengan assignment yang entah bila boleh siap. Jadi blogger mengambil langkah mudah untuk tidak update entri.

Blog tiada pembaca.
  • Bila blog tiada pembaca...kita mesti rasa tak dihargai kan...Maklumlah penat lelah kita menaip, tiada pula yang sudi berkunjung....
Tiada komen yang ditinggalkan oleh pembaca
  • cik akak pun rasa malas bila tak de orang komen blog cik akak...penat je cik akak berkongsi pendapat..seorang pun tak nak komen..itulah fakta yang membuatkan rasa blogger rasa malas hendak berblog.
Tiada idea
  • Yang nie majoriti bloogger tak femes macam kita nie menaiki takhta yang teratas kan...Maklumlah kita kan jarang ada idea bernas seperti blogger femes..yang selalu datang dengan entri yang kuasa tinggi...Kita yang tak femes nie apa ada...huhu...Jawabnya blog tak terupdate dan pemiliknya pun malas.
Suka join segmen/giveaway dan contest
  • Blog cam nie memang cepat malas tau....sebab hari-hari join segmen bagai..bila nak updates entri..langsung idea tak masuk..alahai payah juga kan...hihi...cik akak pun tak terkecuali dalam kategori blogger pemalas yang cam nie..hahaha..
Line broadband habis limit
  • Masalah nie memang sentiasa berlaku kepada semua individu yang bernama blogger..Maklumlah kerana terlampau banyak loading....maka quota BB pun habis..Bila dah mengalami situasi macam nie. Tanpa rasa teragak-agak mulalah menyepikan diri...Nak tunggu buka satu blog memang esok lusa pun tak pasti lagi...sadis kan...
Kurang femes/popular
  • Bila kita kurang femes...orang pun tak nak jenguk blog kita kan....inilah susah dunia blog nie..sentiasa membezakan antara satu sama lain...tengok blogger memang dah femes..sekali pulish je entri...berlumba-lumba orang nak baca...bukan setakat nak baca je..siap komen nak minta perhatian...hebat kan 

Tulah lah nak kan sesuatu...mesti kena berusaha...emak cik akak pernah kata...
Hidup kita nie tak kan nak makan free je...kalau kita tak berusaha mana kan dapat hasilnya kan....apa lagi kita iktihar cara tersendiri, berusaha mencapai target...
InsyaAllah kita pasti boleh sehebat blogger otai dan femeskan...

10 comments:

  1. Tambah satu lagi utk blog saya....CPUV dah berkubur...sedih :(

    ReplyDelete
  2. Btl setuju dgn pndpt cik akak..satu lgi klau lappy or tab wat hal..nah memg brtmbh2 la mlsnya nak buka blog hhaha

    ReplyDelete
  3. Selalunya malas nk taip plus busy kalau entri berlambak tp xtau nk up yg mana. Heheh

    ReplyDelete
  4. betul point2 yg cik akak listkan tu. saya ni blogger pemalas sebab takde idea :p

    ReplyDelete
  5. ok dah komen sini... hahaha... tp mmg kdg2 mood meng'blog' xde tanpa sbb.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. Dan juga berblog kerana terpaksa, tiada minat sejati..:(

    ReplyDelete
  7. erm... semua betul tu pc... mcam blog dan situasi akak la ni.... hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN