Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Sunday, December 13, 2015

Betul Ke!!! Blogger Sekarang Berpuak-Puak

♥ Assalamualaikum ♥

Betul Ke!!! Blogger Sekarang Berpuak-Puak | Cik akak terbaca satu komen blogger di laman media sosial facebook. Memang serius cik akak menyokong apa yang dia cakap. Sebab cik akak tengok sekarang nie. Banyak group-group blogger dan kelab whatsapp yang entah apa entah. 


Imej google

Kalau grup ping entri cik akak boleh lagi join. Tapi bila blogger menubuhkan grup yang sesaja nak berpuak-puak memang cik akak tak akan join. 

Sebab bagi cik akak...blogger sama je...tak kira yang guna domain berbayar ataupun blogspot. Siapa yang komen blog cik akak...semua cik akak layan. Tak kira siapa....walaupun adakala cik akak lambat berkunjung. Tapi cik akak tak kan lupa korang.

Serius...entri ini bukan nak buat korang terasa sampai nangis berguling-guling....tapi entri ini hanya perkongsian sebagai teguran merangkap sebagai kawan alam maya. 

Kalau kita berpuak-puak...alamat alam maya pastinya hilang keserian.

Yang cik akak pantang.....bloglist tu lah....dah join grup....semua rakan bloglist tu ahli grup je..hahaha..tak de lagi bloglist lain...entri yang diterjah pun hanya entri ahli grup je....

Adil ke cara korang berblog...orang singgah korang tak layan....adil ke.....pastinya tidak kan....

Bagi cik akak....grup semua tu memang tak boleh pakai...buang masa je.....bagus kita kawan dengan semua blogger. Berkongsi entri sesama....insyaAllah keserian dunia blogging pastinya korang rasai.

Cik akak kalau boleh...biarlah grup itu terbuka kepada semua blogger...contoh grup untuk ping entri....

Ingat....tiada bahagia bila hidup berpuak-puak....

Kenapa cik akak tak nak join grup yang berpuak-puak...sebab cik akak tak nak...cik akak sombong diri....

Berkawan dengan semua blogger.....adalah ciri-ciri blogger yang berjaya.....

Hidup berpuak-puak...binasa diri sendiri...

Salam berhujung minggu..

Bunga selasih mekar di taman,
Bunga raya lambang Malaysia,
Tak kira siapa, kita tetap berteman,
Kerana itu tuntutan agama.....

Jangan terasa termakan cili,
Pedas lidah memakan diri,
Kita hidup janganlah bongkak hati,
Nanti kawan semua pasti lari....

Sekian...wasalam..

10 comments:

  1. Assalammualaikum... naomie,

    mselim3 tak nak lah berpuak2 .. mselim3 layan semua blogger sama . Kita kita semua blogger bersaudara..

    mselim3

    ReplyDelete
  2. tudia sapa la yg duk berpuak-puak tue..

    ReplyDelete
  3. X elok taw hidup brpuak2 ni kan...sebaiknya biarla keterbukaan

    ReplyDelete
  4. betul apa yang cik akak kata ni. saya setuju sangat. buat apa nak berpuak-puak kann

    ReplyDelete
  5. Asalam CA..blog saya bebas dilawati dan saya tak had blog walking saya ...rasanya blogger yang saya jumpa mesra maya..
    Yang tak balas komen Etuza di blog blogger tu..saya tak kisah..
    Kita teruskan berblog seperti biasa ya CA..

    ReplyDelete
  6. Sebenarnya kita blogger itu sendiri yang berperanan untuk ajak blogger lain ke blog kita tu. Jika kita diam ja sebagai blogger, kita kena hormati blogger tersebut.
    Asal kita tak membangkitkan perkara tak baik pada blogger.Tashnia CA berani lontarkan teguran yang baik..

    ReplyDelete
  7. Benar, malah sejak dulu, sebab sangat sukar menguruskan kumpulan blogger yang besar dan ramai, jadi dikumpul la group2 kecil, senang urus dan mudah berkomunilkasi..:)

    ReplyDelete
  8. Betul...layan semua...bertegur sapa dengan semua kawan2...baru...lama...adik2 newbie..semua...lillahitaala...

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN