Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Wednesday, November 4, 2015

Suami Orang...Status Reject

♥ Assalamualaikum ♥

Suami Orang...Status Reject | Kisah semalam..berbual dalam grup wasap sesama sekolah. Banyak juga gossip tapi tu..cuma sekadar gurauan....

Selang jam 11.00 malam..cik akak pergilah chat seorang member sekolah....status perempuan ye...masih single juga.....


Bila dah sembang.....terus je part tu juga yang dia tanya cik akak..

Engko kenapa tak kawen lagi.....memilih sangat ke..

Cik akak jawab lah..part memilih tak lah...tapi kalau dah asyik kenal suami orang je....buat apa...cari maut....mana lah cik akak nak....hahaha..

Kawan : Kenapa...tak nak ke dengan suami orang?

Cik akak : kalau suami orang....status tetap reject..hahaha

Nampak tak...suami orang...jangan main bara api...nanti sakit memakan diri....

Cik akak tanya kawan balik....

Cik akak : kalau dapat lelaki duda..engko nak ke...hahahaha

Kawan : Alamak.....duda terlajak laris ke?

Cik akak : ye duda terlajak laris lah....macam tajuk novel pula dah..hahaha...

Kawan : kalau memang berjodoh dengan duda....apa boleh buat..aku terima lah..yang penting bukan suami orang ok....suami orang...status tetap reject..


20 comments:

  1. ala harap tak ambil hati ya rajin sangat Etuza komen di laman Cik akak..
    niat Bwalking ja ya...tiada niat lain ya. Etuza dah cukup ..tak apa biar seorang saja..Semoga Cik Akak bertemu jodoh ya..pasti sampai seru..ingat khabarkan di blog boleh flying kirim hadiah ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de lah cikgu..kita faham lah....hihi..
      Yang penting ukhwah terjalin dengan kejujuran

      Delete
    2. terima kasih CA blogger hebat cepat memahami..ada yg usik CA tu..kan blogger lawa ..semoga dimudahkan ya...amin

      Delete
    3. Tak de hebat cikgu...setakat menulis entri cabuk....ada juga yang singgah....

      Delete
  2. Ya btl tu, klau single apa salahnya kan Kak klau ITU da jodoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah maha mengetahu kan dik lya.....maybe part jodoh cik akak lambat....yang pastinya..jodoh cik akak tetap ada....bak kata kawan cik akak....jodoh cik akak sesat...hahaha

      Delete
    2. Semoga Allah temuk, lelaki kacak hatinya ..beriman bertaqwa..rasanya ada hikmah tu CA..bersyukurlah ada kelebihan CA..inshaAllah

      Delete
  3. Betul tuh... selagi boleh elak, kita elaklah .samalah saya pun..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mintaklah dijauhkan dik......
      Selagi dapat elak...memang cik akak elakan...
      Semoga Allah pertemukan kita dengan jodoh yang status single...amin

      Delete
  4. kita perempuan, sebab tu kita tau sakitnya, kan kak? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul dik....kita sesama perempuan tahu

      Delete
  5. insyaAllah tiba masa nanti adalah jodoh cik akak. Aamiin =)

    ReplyDelete
  6. biasanya blogger wanita muslimah ni jarang kan gambar...biasa wanita muslimah tak mahu tonjolkan sangat..ke laman sosial..gambar pakaian menutup aurat tak salah kata Ustaz Kazim..apapun dari kita..untuk lebih baik tak apa blog tak perlu pun gambar jadi terkenal juga..apa lagi jika blog banyak sumber macam blog CA ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah....nasihat yang berhemah cikgu...
      Dulu tak sampai 5 minit....ada gambar selfie...hahaha
      Cuma sekarang nie..,kena berhati2 dan kawal selfie

      Delete
  7. pelik seorang man sibuk sini..niat nak berbual..minta2 jangan jadi viral...))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awal pesan ye..hahaha...
      Rajin komen ye..takpe sentiasa dialukan singgah blog cik akak

      Delete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN