Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Saturday, November 7, 2015

Plan Cik Akak Nak Buat Giveaway Simple & Cari Sponser

♥ Assalamualaikum ♥

Plan Cik Akak Nak Buat Giveaway Simple & Cari Sponser  | Dah lama cik akak dah buat segmen dan giveaway. Sejak bertikam lidah dengan seorang blogger yang pasti korang pun kenal. Cik akak terlupa tapi apa kan daya...insan itu buat cik akak malu besar......tak pe siapa cik akak nak menindak kesilapan diri sendiri. Tapi janganlah terus menunding jari....cik akak pun manusia biasa juga....kadangkala apa yang kita buat tak semuanya orang lain suka....alamak..nie ayat promo ke..ayat simpati....hahaha


Ada berapa blogger tanya cik akak...bila nak buat giveaway atau segmen lagi...cik akak memang teringin nak jadi orang kuat anjurkan giveaway atau segmen..tapi tu laj...sejak peristiwa yang mengaibkan cik akak...memang cik akak dah tawar hati nak anjurkan apa pun segmen atau giveaway...

Sampaikan sekarang....sikit pun cik akak tak tegur blogger tu....siapa tak makan hati berulam jantung...ukhwah terjalin dicemari dengan sikap yang kebudakan...cik akak tak pernah salahkan siapa dalam soal nie..tapi tolong hormat cik akak sebagai sahabat....

Tu je yang cik akak minta.....tak kan gara2 cik akak terlupa hadiah..korang langsung menunding kesilapan cik akak...cik akak tak kisah korang tegur cik akak...tapi kenalah hormat juga cik akak...

Sejak dari hari itu...cik akak tak tegur pun blogger tu....cik akak pantang orang buat cik akak macam tu.....canang nama cik akak sana sini....boleh puas hati kan korang buat macam tu....

Kalau pemilik segmen atau giveaway terlupa...minta elok-elok...kan lebih baik...ibu ayah kamu semua kan pernah ajar......sebelum kita nak orang hormat kita...kita perlulah hormat orang terlebih dahulu..

Sebenarnya cik akak tak lah nak bermusuhan dengan sesiapa..tapi..bila keadaan tidak terkawal macam tu...cik akak memang payah nak terima orang macam tu balik...hati cik akak dah tertutup...nak jadi kawan pun susah......

Benda yang dia buat tu..memang melampau batas sabar cik akak....cik akak tahu....cik akak salah...tapi jangan buat cik akak sentap dan malu....

Ingat....mungkin hari ini hari cik akak....esok lupa pasti ada ruang untuk kamu merasai...apa yang cik akak rasai waktu tu....

Insya Allah.....dalam jangka masa cuti sekolah nie...cik akak akan anjurkan satu giveaway simple...

Hadiah bukan barangan pos....sebab takut terlupa...
Hadiah lebih kepada topup dan wang tunai sahaja....
Cara pemberian hadiah...hanya transfer duit dan transfer no kod prabyar....mudah dan senang dari barang pos...

Ada tak blogger nak sponser segemen cik akak nie...
Kalau ada...jom komen atau mesej cik akak di talian wasap 014-3755528....tak pun boleh pm di facebook cik akak...

16 comments:

  1. yeke. sabar ya cik akak. kdg mmg ada org suka nak marah2 mcm tu.. inshaAllah giveaway cik akak kali ni, busyra doakan berjalan lancar. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank dik bagi semangat sikit...nanti support giveaway cik akak k...hihi

      Delete
  2. ish3x... teruk org tu... takleh minta elok2 ke... biasalah tu cik akak.. saya pon marah kalau rg canang nama kita sana sini.. benda simple mintak jelah kan... nanti nk pm cik akak.. ihihihihih :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik akak tak kisah dah dik...tu yang takut nak anjurkan giveaway..takut ada tak berpuas hati....pm lah..hihi....kita sedekah apa yang mampu...chewah

      Delete
  3. apa syarat2 nk jd sponsor tu? kira win-win situation ke? abam nak cuba la...tq akak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syarat kena ikut kehendak penaja..hahaha.....
      Kalau nak..boleh je....follow blog macam biasa..
      Yang lain sendiri boleh tambah..kalau boleh syarat tak membeban pihak yang join...hihi

      Delete
  4. Sabarlah cik akak...yakin pasti ada hikmahnya...berkat sabar...rezeki cik akak murah..alhamdulillah...PC sentiasa sokong cik akak dan semua kawan kawan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pc...alolo..hihi..cik akak sebenarnya takut..
      Apa yang cik akak buat.....tak menjadi..hihi

      Delete
  5. Banyakkan bersabar ye kak. Ada hikmah disebaliknya tu. Mmng kdng kita malu dan sakit hti, tp ia membuatkan kita lbih matang kn. :)

    ReplyDelete
  6. Semoga urusan niat murni akk nk anjurkan giveaway dipermudahkan. Amen.. :)

    ReplyDelete
  7. InsyaAllah akak, moga dipermudahkan segalanNya ye. dont give up ^^

    ReplyDelete
  8. sabar kak.. hee InShaaAlla yang kali ni semuanya berjalan lancar :D

    ReplyDelete
  9. Hehehe...x usah stress, rezeki mendatang jg tu nanti. jom la join Giveaway kami yg bakal mjelma :D

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN