Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Thursday, November 19, 2015

Eh Cik Akak CPUV Nuffnang Apa?

♥ Assalamualaikum ♥

Eh Cik Akak CPUV Nuffnang Apa? ;Ok hari ini kita belajar tentang akaun nuffnang. Asyik je blogger baru tanya cik akak. CPUV Nuffnang tu apa cik akak? CPUV bermaksud Cost-Per-Unique-Visit). Dalam bahasa melayu nya Pendapatan daripada kempen iklan banner berdasarkan jumlah kunjungan unik. Tak faham juga...buka kamus anda..hahaha


Kempen CPUV ini bukan semua blogger boleh dapat. Apa yang penting...kenalah rajin dan semangat untuk majukan traffik blog anda. Kalau korang sendiri malas...cik akak pun tak dapat bantu sebab...cik akak hanya perlukan yang rajin usaha dan semangat ini maju...chewah ayat...gempak lah sangat kan.haha

Ala cik akak....susah lah  nak dapatkan CPUV nuffnang nie....bagi cik akak...cik akak pun pernah melalui situasi sukar seperti ini. Orang lain dapat banyak...cik akak satu pun tak de...Bagi cik akak....cik akak perlu juga dapatkan CPUV Nuffnang nie..tak banyak pun tak apa...janji lekat satu atau dua cpuv setiap bulan...

Nampak tak target cik akak tu...dapat 1 atau 2 cpuv nuffnang...

Dan bagaimana pula blog kita boleh terpilih menerima cpuv nuffnang?

Jawapannya : Pihak pengiklan memilih blog untuk kempen CPUV berdasarkan beberapa kriteria seperti :-

  1. Sasaran audiens blog
  2. Pengaruh kuat 
Tapi sebelum tu...blogger perlu pastikan iklan-iklan anda diletakkan secara optimum, mengemaskinikan blogger profile dan survey akan meningkatkan peluang pihak pengiklan memberi perhatian kepada blog anda lalu meningkatkan peluang blog anda dipilih untuk kempen CPUV. 

Dah faham...cuba pratikalkan...

Antara CPUV Nuffnang yang cik akak dapat

Baru semalam cik akak hantar tiket nie...hahaha...memang sengaja nak hantar...sebab dah lama cik akak tak hantar. Cubalah praktikal kan....InsyaAllah pasti membantu blogger dapatkan cpuv nuffnang...selamat mencuba


4 comments:

  1. good sharing cik akak :) rajin berkongsi murah rezeki :)

    ReplyDelete
  2. Good sharing Kak..Lya da dpt gak cppuv tpi x semeriah mcm blog akak hihi

    ReplyDelete
  3. terim kasih cik akak...gigih ni.kena gigih.. :)

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN