Header Ads

10 Tips Menjadi Blogger Yang Berjaya Dan Dikenali Ramai

♥ Assalamualaikum ♥

10 Tips Menjadi Blogger Yang Berjaya Dan Dikenali Ramai | Sengaja cik akak sembang pasal jadi blogger yang berjaya dan dikenali ramai. Korang tak nak ke femes dan berjaya..hahahaha..soalan cik akak memang sengaja bikin sentap je kan...Nak berjaya boleh...nak femes pun boleh...tapi kita kena sentiasa beringat.....tak kan dagangan habis tanpa pembelinya....guna sebaik mungkin media blog. Kenali sebanyak mana teman alam maya kamu..insyaAllah....berjaya dan dikenal ramai sentiasa mendampingi....

Nak berjaya mungkin mengambil masa yang lama..tapi nak dikenali ramai sehari pun korang boleh dapat..tak percaya...cubalah tips cik akak nie...hahaha

Blog cik akak yang hidup nie dekat 3 tahun..masih belum di kategorikan blog yang berjaya....sebab cik akak menulis ikut sedap sendiri je..kekadang ada entri yang syok sendiri..hahaha...tapi serius cik akak tak pernah nak bongkak diri.....

Aku cik akak hanyalah penulis kecil...
Mencari wadah untuk santapan alam maya....

Alamak ayat berbunga pula dah......isk..isk..taubat..hahaha..

Berbalik kepada isu asal...korang nak sangat ke femes...cik akak pun nak juga....setakat orang kenal siapa pemilik dunia cik akak...hahaha...dah kira femes lah cik akak...hahaha

Dulu cik akak nie...kemain lagi suka menulis madah-madah cinta...entri pun penuh dengan bunga-bunga cinta...siap ada taman cinta pun ada..hahaha...sebenar...cik akak hanya pandai menulis tapi..cik akak sendiri selalu gagal dalam kontent cinta....hahaha

Alamak...lari balik dari tajuk asal...hahaha...kuat betul cik akak membebel..hahahaha...korang nak tahu..inilah perangai cik akak suatu ketika dulu...setahun yang lalu...haha....
Lari balik dari tajuk asal....agaknya bila sembang cik akak nak habis nie kan...alamak korang tak rindu ke dengan madah-madah cinta cik akak nie....penat je cik akak taip tau...korang sporting lah sikit...kasi baca...lepas nie..kasi lah komen....hahaha...
Entri nie..korang wajib baca sampai habis...kalau tak habis baca....bagaimana lah nak berjaya......tolong cik akak baca entri pun tak habis....bagaimana ilmu nak sampai....

Macam kita merentasi lautan samudera juga....tengok dari sudut pantai...nampak tenang...tapi di seberang sana....lautan bergelora....ikan di laut pun menari-nari....

Penat dah baca entri cik akak......boleh stop dulu...tapi jangan lupa sambung baca balik...cik akak nak kongsikan tips jadi blogger berjaya dan dikenali ramai.....

Tunggu dulu...biarlah cik akak taip lagi....adakah anda ingin berjaya....kalau ingin..kena lah habiskan baca entri cik akak sampai habis....

Korang nak tahu tak..sepanjang cik akak jadi penulis kecil di alam maya nie.....cik akak lebih banyak pencilkan diri..hahaha....nak sangat femes....tapi malu nak tonjolkan diri...hahaha

Boleh percaya ke cik akak nie....kalau kelentong..kemain lagi kan...

Alamak cik akak...kenapa tak habis lagi entri nie.....

Kami pun nak juga belajar tips jadi blogger berjaya...dan di kenali ramai...

Tapi cik akak...asyik sembang kosong je....dah tu..asyik mengarut je..,hahaha

Amacam..korang marah tak baca entri cik akak yang panjang lebar nie....

Kalau marah...korang cik akak jual kat pasar tamu....jual murah je.hahaha..,kelentong lagi

Okeylah......

Korang nak tahu ke....kenapa cik akak tulis entri...tak ada noktah nie..sampai panjang penuh satu ruangan blog...nak baca pun kena tarik nafas panjang..hahaha...

Korang penat ke???

Cik akak lagi lah penat.....kena taip satu-satu entri nie...hahaha...agaknya boleh jadi karangan budak stpm kot..hahaha...

Nangis baca.....tak berhenti lagi entri cik akak....
Kenapa...cik akak main-main ye....

Korang...sembang kosong cik akak pun ada maknanya juga...

Kalau korang boleh baca sampai habis entri cik akak insyaAllah korang pasti jadi blogger yang berjaya serta dikenali ramai...

Kenapa cik akak cakap macam tu? 

Jawapan cik akak senang je....nak jadi blogger berjaya dan dikenali ramai kenalah sentiasa sabar..kalau tak de kesabaran..bagaimana nak maju...bagaimana nak berjaya.....

Sabar nie kunci segala kejayaan....

Berbalik kepada tips-tipsnya....nampak mudah..tapi kena usaha...
Selamat menjamu selera....

Bermula kisah...korang nak jadi blogger berjaya dan dikenali ramai..


Aku memang seorang blogger...
Tapi aku bukan blogger sepenuh masa.
Sebab aku menulis kerana minat.

Ingin menjadi blogger yang berjaya dan Di kenali ramai.

Cuba amalan petua dari cik akak nie.....

1. Ikhlas pada penulisan

2. Ikhlas pada blogger lain 

3. Nawaitu menulis blog

4. Sentiasa rajin blogwalking 

5. Jangan lupa tinggalkan komen bernas dan ada isi yg mantap

6. Join segmen atas niat ingin mencari kenalan 

7. Sentiasa bertegur sapa 

8. Jangan sombong

9. Sentiasa belajar dan saling mempelajari sesama blogger

9. Harus komitmen dalam penulisan 

10. Jujur dan saling mempercayai sesama blogger 

Cik akak bukan lah hebat sangat.
Cik akak praktikal apa yang cik akak mampu buat.
Walaupun kekadang masalah internet buat cik akak jarang blogwalking.
Tapi cik akak usaha satu persatu.
InsyaALLAH pasti kita mampu berjaya.

Sekian dari blogger cik akak.....

5000 patah perkataaan..kiraan secara random.org je..hahaha...

Sekejap...belum habis lagi...cik akak lupa nak cakap....imej tu cik akak ambil google je..hahaha...

Sekian..wasalam,....maka tamatlah entri cik akak..

27 comments:

  1. Replies
    1. Dah habis baca ke..hahaha...sentap tak baca....kelentong banya sangat

      Delete
  2. 10 tips yang berguna dan semoga blogger yang sudah mendapat nama tidak lupa akan kesusahan dan sokongan dari blogger lain juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tahan adik komen....mohon blogger berjaya dan femes alert sikit..hahaha...
      InsyaAllah...cik akak berjaya..cik akak tak kan lupa adik2 akak..hihihi

      Delete
  3. hehehe....terbaik!! cik akak mmg best..nampak merapu tp berisi....

    ReplyDelete
  4. hehehe....terbaik!! cik akak mmg best..nampak merapu tp berisi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merapu nie cik akak suka...tapi cik akak kena stop dulu,...sebab cik akak nak tonton tuan anas mikael nie...hahaha.
      Dik sal...esok cik akak sambung merapu dengan entri lain lagi...hahaha

      Delete
  5. thank you cik akak ^^ bg ina, cik akak dah berjaya dh dlm dunia blog ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi dik ina..puji lebih nampak....
      Nanti cik akak belanja kefci ye...hihii
      Tak de dik ina......cik akak masih cik akak yang dulu...hahaha

      Delete
  6. terima kasih cik akak share pengalaman..... sgt berguna dan terharu cik akak sudi share,,,, :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..cik akak share apa yang cik akak pernah lalui..hihi...
      Sheila...nanti cik akak buat tips untuk berjaya cashout nuffnang...insyaAllah

      Delete
  7. Replies
    1. Ye intan...thank singgah.....support

      Delete
  8. SABAR..BERSUNGGUH..IKHLAS..in sha Allah kan cik akak..tiada jalan pintas untuk berjaya..berkat usaha dengan izin Allah SWT..boleh..boleh..boleh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar tu kunci..usaha tu jalan..doa tu pendamping...tawakal itu percaya......pc...betul tu..usaha selagi bol3h..jangan yang dikejar tak dapat yang dig3ndong keciciran..hahaha..lantak lah peribahasa cik akak tu...entah betul ke tidak.yang penting bunyi sebutan sama

      Delete
  9. Tip yg bermanfaat tu kak..
    Kene amalkan selalu ni.. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dik...berkongsi apa yang patut cik akak kongsi

      Delete
  10. Wow!!! inilah tips yang amat2 hebat,...luar biasa lah Cik Akak..ha masa cuti sekolah boleh pratikkkan ..namun cuti pun banyak program kan ..sama ja cerita...apapun terbaik entri Etuza like sangat

    ReplyDelete
  11. Jangan sombong ..tu yang paling ditakuti..Sombong ni banyak cabang dalam dunia blog..

    ReplyDelete
  12. Wow!!! inilah tips yang amat2 hebat,...luar biasa lah Cik Akak..ha masa cuti sekolah boleh pratikkkan ..namun cuti pun banyak program kan ..sama ja cerita...apapun terbaik entri Etuza like sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entri ini kaki pancing je cikgu..
      Sombong tu lah paling kita takut...sebab kita tak tahu...pandangan orang tu lain2

      Delete
  13. Betullah tu.. Tips yg memang betul jika nk berjaya... Apa sahaj kejayaan kena sabar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye cikgu..kunci pertama sabar..
      Paling penting istiqamah kita je....
      Lain2 sembang kosong je...

      Delete
  14. memang terasa penatnya baca tips cik kakni,hehe,,papun tq tipsnya,mcm dila ni 2012 start blog tp masi di tahap anak bulan,hehe,,kejap ada kejap xda,,bkn apa kdg takda idea nak berblog,,help meeee,,,

    ReplyDelete
  15. tip yg berguna ni. mane tahu boleh pemes mcm cik akak lepas ni

    ReplyDelete
  16. Bermanfaat tips tuk cik kak... Paling penting ikhlas... Btw, makseh share ^^

    ReplyDelete
  17. Salam perkenalan..tq sudi share tips cik akak..sgt bermanfaat untuk newbie mcm sy 😉

    Azirafreesia.blogspot.my

    ReplyDelete

Powered by Blogger.