Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Saturday, October 31, 2015

Kehebatan Blog Bukan Pada Tingginya Pageview Setiap Hari - Apa Komen Blogger

♥ Assalamualaikum ♥

Kehebatan Blog Bukan Pada Tingginya Pageview Setiap Hari - Apa Komen Blogger | Seronok tengok pageview blog cik akak melantun naik mendadak..hahaha...teruja memang teruja...tapi pageview je tinggi...mana boleh pakai...kenalah pandang pada ketrampilan penghasilan setiap entri yang dikongsikan. Berjayakan entri itu meraih pelawat untuk berkunjung....jom kita sembang..apa pula komen blogger...

kehebatan blog bukan pada tingginya pageview setiap hari
Paparan halaman hari ini
11,033
Paparan halaman semalam
15,117
Paparan halaman bulan lepas
271,038
Sejarah paparan halaman sepanjang masa
4,097,885
Jangan jejaki paparan halaman anda sendiri

Kehebatan blog bukan pada tingginya pageview setiap hari. Cik akak memang menyokong pernyataan tersebut. Blog yang hebat bukan diukur dengan nilai pageview harian. 

Tapi dinilai melalui penulisannya.....bagaimana cara kita menyampaikan setiap isi isu yang hendak dikongsikan. 

Blog yang hebat juga....adalah blog yang sentiasa ada komen yang membina di setiap kotak komennya.

Kenapa blog hebat tak disenaraikan melalui pageview harian yang tinggi. Bagi cik akak pageview harian yang gempak..semua blogger dapat raih....mudah dah senang jika bijak pada caranya.

Bagi cik akak pageview itu hanyalah pencapaian sampingan sahaja. Berlainan pula dengan intipati penulisan setiap artikel yang disampaikan...keikhlasan kita pada penulisan mampu menjadikan kita lebih hebat..... tak percaya korang kaji lah sendiri...hahaha

Gempak sebagaimana pun pageview,..,tapi tiada komen...memang umpama blog tidak bernyawa. Umpama kita menulis di istilahkan sebagai syok sendiri..hahaha..korang nak ke di kategorikan sebagai syok sendiri...

Apa yang penting...raih pembaca anda dengan cara tersendiri..tak kira teman...atau orang lain....kena ada cara yang betul barulah blog kita bernyawa dan akan sentiasa bernafas....



14 comments:

  1. wah bnyaknya pageview cik akak.. ye ada betulnya jgk apa yg cik akak sampaikan ni..

    ReplyDelete
  2. wujudnya komen menunjukkan penulisan blogger tersebut memberi 'sesuatu'

    ReplyDelete
  3. Subahanallah..mencanak grafik blog cik akak. Terbaik..tahnia ya..grafik sebegitu idaman semua blogger yang tahu prestasi blog. Setuju dengan entri ini. Tak ada komen grafik view tinggi satu kepuasan. Kepuasan berblog ni abstrak, lain blogger lain kemahuannya. Tetapi paling nyata kejayaan pengisian entri yang menjadi tumpuan pembaca maya. Tahnia ya..meletup entri

    ReplyDelete
  4. bila abam kie tgok pageview setiap entri blog akhir2 ni x cecah pun 100! Tapi mujurlah masih ada ppengunjung yg sudi tinggalkan komen. Paling tidak, ia bagi semangat utk abam kie terus menulis.

    ReplyDelete
  5. Asalam..nanti klik entri ni ya
    http://madey09.blogspot.my/2015/10/pesona-blog-dunia-cik-akak-kepuasan.html

    ReplyDelete
  6. Cik akak, yana punya pageview 100 pun dah bersyuukur sangat hihih

    ReplyDelete
  7. Cik akak, yana punya pageview 100 pun dah bersyuukur sangat hihih

    ReplyDelete
  8. Datang balik nak bagi tahu .." Terima kasih naik followers Blog Etuza" Luarbiasa terima kasih

    ReplyDelete
  9. kadang naik kadang turun pageview blog saya juga. Namun bahagia adanya komen membina..

    ReplyDelete
  10. Mcm mna blh cik akak blh maintainkn pageview mcm tu tinggi ya tabik kat cik akak..klau blh dua2 kna seimbangkn

    ReplyDelete
  11. Betul! Lissa tak ambil kira pageview.. komen dalam entri tu yang utama. hehehe :D

    ReplyDelete
  12. Salam. Bestnya baca blog cik Akak, lepas baca, baca comment pula...hampir semuanya bersifat positif, tu yang best baca tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik akaka memang suka baca komen..kekadang balas juga komen nie..tengok part mana cik akak perlu jawab.

      Delete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN