Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Thursday, June 11, 2015

Tak Penat Ke Nak Update Blog

♥ Assalamualaikum ♥

Tak Penat Ke Nak Update Blog. Jangan kata tak penat. Penat sesangat tapi kalau dah minat menulis siapa nak jawab. Nasib baik lagi main taip-taip je. Kalau yang tulis guna tangan. Ahhhh...kat situ korang jawab lah sendiri. 

Penat tu mungkin satu alasan bila blog dibiarkan tanpa entri. Dan satu lah sebab kesibukan bekerja atau mengurus rumah tangga. Maklumlah ramai antara blogger Malaysia ni datangnya dari kalangan ibu-ibu sedunia..emmm..bila pula giliran cik akak menjadi bakal ibu....hahaha....kepingin nak guna pakai title puan...bukan cik lagi...isk...isk...melalut dah entri cik akak nie...hahaha...

Berkali-kali juga cik akak dengar rintihan rakan blogger.....Jadi penulis blog ni memang memenatkan. Sebab kena buat itu dah ini. Cik akak pun penat juga...haha...nak buat macam....sayangkan blog punya pasal...cik akak usaha juga nak update entri. Seketul dua pun tak pe....

Ala....blog cik sentiasa update setiap hari..apa nak risau...mungkin ini yang blogger nak sampaikan...

Risau tak risau...menaip entri.....bukan senang eh...kena juga perak otak nie supaya kuar santannya..haja...ingat senang ke nak update blog setiap hari...tak de idea....mesti mati kutu lah jawabnya.....ehh..?macam-macam pula cik akak nie....haha.....sampai mati kutu pula dah......

Cik akak main sebut je..hahaha..yang penting entri blog naik. Pageview dan unik pengunjung perlu jaga..hahaha..nanti tak masuk pula income nuffnang...hahaha....

Dua tahun lebih jadi penulis blog ni..memang sesangat penat eh.....tangan penat, jari penat.....otak penat.....semua penat.....payah juga nak jadi penulis blog nie...ingat boleh buat main-main eh....rupanya....banyak tanggungjawab rupanya....

Ok cik akak nak close bebal-bebel petang nie...penat sesangat dah....
Lepas masak telur masak sambal dan sayur kacang..haha..penat..penat...

6 comments:

  1. tak penat pun akak.. hahaha kalau dah minat, dan percaya ada readers yang tertunggu-tunggu nak baca entry kita.. so kenalah update.. keep blogging!

    ReplyDelete
  2. Bagi LeYa penat tu belakang kire... janji kite sebagai blogger ni puas dengan apa yang kita dah lakukan. Minat dalam blogging tidak boleh mengeluh dengan perkataan penat itu. Dah minat..kena teruskan jua... LeYa dari dulu dah seronok baca entri cik akak..

    Owhh...ye.. insyaallah..nanti cik akak dapatlah prince charming tu..kawen jemput leya taw..hehe..

    ReplyDelete
  3. betul tu cik akak T-T sekarang ni, ina pun dah jarang update.. sebab dah start sekolah.. so, tak sempat nk update.. padahal rindu sangat kat blog v___v

    ReplyDelete
  4. Memang penat, jadi pastikan usaha kita berbaloi..:)

    ReplyDelete
  5. hahaha..betul tu..kalau boleh hari-hari kene update..

    ReplyDelete
  6. Penat juga. Penat nak memikir apa yang nak tulis dlm blog ni...

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN