Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Wednesday, June 10, 2015

SINOPSIS HIDAYAHMU RAMADHAN -SAMARINDA TV3

♥ Assalamualaikum ♥

SINOPSIS HIDAYAHMU RAMADHAN -SAMARINDA TV3


Hidayah dan Nazir adalah sepupu yang sangat rapat walaupun mereka berasal daripada latar belakang yang berbeza. Ibu bapa mereka jarang berhubung kerana orang tua Nazir memandang rendah terhadap keluarga Hidayah yang miskin. 
Selepas 11 tahun, Nazir kini graduan universiti yang sedang mengikuti semester terakhir manakala Hidayah pula seorang pelajar Tingkatan Enam. 
Hidayah bercita-cita untuk menyambung pelajarannya di menara gading seperti Nazir. Namun segalanya berubah kerana ibu bapanya meninggal dunia dalam kemalangan. Ibu bapa Nazir enggan menjaga Hidayah. 
Jadi, Nazir mula memberi perhatian keatas Hidayah dan mereka sering berkongsi masalah. Ibu Nazir mahu memisahkan mereka berdua kerana tidak rela memberi Hidayah sebagai menantunya jika Nazir mula menyayangi Hidayah seperti teman istimewanya.
LAGU TEMA / OST HIDAYAHMU RAMADAN
1. Ippo Hafiz – Hidayahmu
2. Nazmi Irfan – Kau Yang Satu

Terlalu banyak dugaan yang diberi kepada Hidayah. Mampu ke hidayah mengharungi semua dugaan tu? Apa yang akan terjadi pada hidayah selepas satu per-satu dugaan yang datang kepada dirinya? Jangan lupa saksikan #HidayahmuRamadan di Samarinda setiap selasa hingga Khamis jam 9.00mlm hanya di TV3.

1 comment:

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN