Novel Kirimkan Aku Malaikatmu Karya Muliati Abdul - Dunia Cik Akak

Sunday, June 7, 2015

Novel Kirimkan Aku Malaikatmu Karya Muliati Abdul

♥ Assalamualaikum ♥

Novel Kirimkan Aku Malaikatmu Karya Muliati Abdul

Ini adalah antara koleksi novel cik akak. Novel yang best dan dah berapa ulang baca. Sedih betul eh...sampai menangis baca novel nie..hahaha....peminat novel je tahu....apa yang korang rasa waktu baca novel sedih macam nie..,hahaha....

Novel nie ada online.....boleh je baca di SINI

Sinopsis:

Terhimpit dengan status sebagai anak angkat di dalam keluarga, Nurul rela mengekang perasaan cintanya pada Abang Hakim. Tambahan pula dengan kehadiran Ain Najwa yang disangkanya kekasih Abang Hakim. Dia tidak mahu menjadi orang ketiga yang menghancurkan kebahagiaan Abang Hakim dan Ain Najwa.

Hakim pula tidak berani meluahkan cintanya pada Nurul. Sangkanya Nurul mungkin akan terkejut lantas bertindak menjauhkan diri daripadanya. Sementelah Nurul kerap mengucapkan sayangnya pada Hakim tak ubah seperti sayang seorang adik pada abangnya.

Masing-masing memendam rasa. Masing-masing bermain dengan emosi sendiri.


Kehadiran Firdaus telah berjaya mencuit hati perempuan Nurul. Demi melupakan cintanya pada Abang Hakim, Nurul membuka pintu hatinya untuk Firdaus.

Gerhana di hati muncul apabila umi berkeras supaya Nurul dijodohkan dengan Hakim. Nurul tersepit  di antara cintanya terhadap Firdaus dan budi yang ditaburkan oleh umi dan abah yang sudi mengambilnya sebagai anak angkat.

Sanggupkah Nurul mengecewakan Firdaus demi membalas budi keluarga Hakim? Sanggupkah Nurul mengetepikan perasaannya dan menerima Hakim sebagai suaminya? Bagaimana pula dengan penerimaan Firdaus?

Bacalah KIRIMKAN AKU MALAIKATMU....

No comments:

Post a Comment